Vučić sa meštanima Seništa o projektu koji bi energetski spasio državu

26.12.2021

10:10

0

Kada su mu meštani rekli da su spremni na to, Vučić je rekao da je dobio “najlepši poklon”

Vučić sa meštanima Seništa o projektu koji bi energetski spasio državu
Vucic obilazak Tanjug printscreen 4 - Copyright Tanjug printscreen

Predsednik Aleksandar Vučić, tokom posete Zlatiborskom okrugu, razgovarao je u novovaroškom selu Senište sa meštanima o njihovim problemima.

Kako su voda i struja najveći problemi, predsednik Srbije istakao je da bi izgradnja novih kapaciteta hidroelektrane na Bistrici “energetski spasila Srbiju”, ali da je pitanje da li se vlasnici imanja oko Bistrice slažu sa tim, jer bi taj projekat podrazumevao da se neki od njih isele iz svojih domova.

“Do 2028. godine moramo da rešimo to pitanje, kako bismo uvek imali dovoljno struje za nas, a i da prodajemo regionu. Ja sam se spremao da ovde razgovaram o kravama i ovcama, a nisam očekivao da ćemo sada razgovarati o energetici”, rekao je Vučić.

On je objasnio da bi Bistrica bila najbolja reverzibila za Srbiju, ali i upitao “ko će da razgovara sa narodom koji treba da se iseli”.

Kada su mu meštani rekli da su spremni na to, Vučić je rekao da je dobio “najlepši poklon”.

“Srećan sam što ste mi to rekli. Time rešavamo pola problema za Srbiju. Bistrica bi podigla kraj, to je ogromna investicija, ceo kraj bi procvetao, rekao je predsednik Vučić.

On je konstatovao da je mnogo problema sa snabdevanjem strujom u tom kraju, Sjenici, Novoj Varoši kojoj je potrebna nova trafo stanica, povećana sa 100 na 220 kilovolta. Kako je rekao, HE “Bistrica” je važniji objekat od TE “Kostolac”.

Vučić je dodao da već postoje završeni projekti za izgradnju, kao i projekti finansiranja, te da bi želeo da taj novi projekat u potpunosti pripada Srbiji, iako je vrednost investicije 600-700 miliona evra.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike