Spoljnopolitički odbor EP glasao o amandmanima na izveštaj o Srbiji

23.02.2021

11:22 >> 22:16

0

Dodaje se da pored procedure samog glasanja neće biti debate niti intervencija poslanika Spoljnopolitičkog odbora na izveštaj o Srbiji

Spoljnopolitički odbor EP glasao o amandmanima na izveštaj o Srbiji
Copyright Pixabay

Poslanici Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta (AFET) glasali su jutros o amandmanima na tekst izveštaja o Srbiji.

Rezultati glasanja o amandmanima i kompromisni amandmani biće poznati u 16.45, kada se otvara i finalno glasanje za ceo izveštaj o Srbiji, rečeno je Tanjugu u Evropskom parlamentu.

U kancelariji izvestioca za Srbiju Vladimira Bilčika objašanjavaju da će zbog ”glasanja na daljinu” ceo proces trajati duže nego što je uobičajeno i da će se konačni rezultati znati tek sutra.

pročitajte još

Dodaje se da pored procedure samog glasanja neće biti debate niti intervencija poslanika Spoljnopolitičkog odbora na izveštaj o Srbiji.

Na nacrt izveštaja Vladimira Bilčika o Srbiji podneto je ukupno 385 amandmana, pri čemu su poslaničke grupe ”u načelu” dogovorile 38 kompromisnih amandmana.

Nakon glasanja u Spoljnopolitičkom odboru, tekst izveštaja o Srbiji bi u formi rezolucije EP trebalo da se usvoji na plenarnom zasedanju koje će se održati 24. i 25. marta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike