Simić: Vrlo opasna optužba protiv Srba, bez ijednog dokaza

15.07.2021

09:42 >> 12:11

0

I pogrom nad Srbima 17. marta 2004. godine počeo je lažima i klevetama na račun srpskog naroda

Simić: Vrlo opasna optužba protiv Srba, bez ijednog dokaza
Copyright Printscreen/Youtube

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić saopštio je, povodom tvrdnji poslanice Alijanse za budućnost Kosova Time Kadrijaj da je jedan od stanovnika video “dvojicu sumnjivih Srba” u Dečanima pre izbijanja afere o navodnom trovanju vode u tom gradu, da je to vrlo opasna optužba bez ijednog dokaza protiv Srba.

Simić je na Fejsbuku napisao da je i pogrom nad Srbima 17. marta 2004. godine počeo lažima i klevetama na račun srpskog naroda.

-Očekujem reakciju policije, ali i međunarodnih predstavnika kako bi se sprečili eventualni incidenti koje ovakva neosnovana optužba može proizvesti, istakao je Simić.

On je ukazao da bi bezbednosne institucije, pre svega KFOR i EULEKS posebno morale da povedu računa o bezbednosti srpskog naroda u narednom periodu.

Četiri dana uoči nastavka dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, poslanica Alijanse za budućnost Kosova Time Kadrijaj iznela je tvrdnju da je jedan od stanovnika, kako je navela, video “dvojicu sumnjivih Srba” u Dečanima pre izbijanja afere o navodnom trovanju vode u tom gradu.

Prištinski tabloid Reporteri preneo je da je Kadrijaj to rekla u izjavi za T7 TV i pohvalila građanina koji je policiji prijavio navodno prisustvo dvojice Srba uoči trovanja vode u Dečanima.

Da podsetimo, 1.500 ljudi zatražilo je lekarsku pomoć nakon što su imali simptome trovanja-dijareju, povraćanje, glavobolju, malaksalost.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike