SAZNAJEMO "Komite" spremaju haos: Planiraju blokadu puteva ka Cetinju na dan ustoličenja! (FOTO)

03.09.2021

13:44 >> 18:35

0

Autor: I.Pavlović

Rastu tenzije u Crnoj Gori

SAZNAJEMO "Komite" spremaju haos: Planiraju blokadu puteva ka Cetinju na dan ustoličenja! (FOTO)
Copyright Profimedia

Kako nezvanično saznaju reporteri našeg portala, protivnici ustoličenja mitropolita Joanikija planiraju da  blokiraju put do Cetinja, kako bi onemogućili sveštenstvo i predstavnike medija da prisustvuju događaju u nedelju.

Tenzije u Crnoj Gori rastu iz sata u sat.

U centru Podgorice i na Cetinju osvanuli su plakati kojima se Crnogorci pozivaju “na juriš”, dok su  Uprava policije i Uprava prihoda i carina naložile zatvaranje hotela Grand na Cetinju u kome se održava veliki međunarodni simpozijum a koji je imao i veliki broj rezervacija uoči najavljenog ustoličenja.

Profimedia

Takođe, nezvanično saznajemo da će u ovom cetinjskom hotelu biti smešteni i protivnici SPC u Crnoj Gori –  pristalice DPS-a i komite.

Podsetimo, i direktor cetinjske bolnice Vladimir Pavićević naložio je danas da do nedelje, 5. septembra, na kućno lečenje budu otpušteni bolesnici kod kojih je to moguće, da bi se oslobodilo što više kreveta za slučaj da toga dana dođe do nereda.

Novinarska ekipa našeg portala koja je sletela jutros na podgorički aerodrom kako bi naredna tri dana pratila sva dešavanja povodom ustoličenja mitropolita Joanikija već je doživela neprijatnost kada joj je na izlazu sa aerodroma   oduzeta sva oprema .

Profimedia

Carinici nisu dali nikakvo objašnjenje, iako je naša ekipa imala svu potebnu dokumentaciju za opremu koju je unela u Crnu Goru, kao i akreditacije za praćenje događaja.

Petar Drašković, šef informativne službe Nove srpske demokratije rekao je za 24sedam da Vlada koja kaže da ne može da obezbedi sigurnost skupa, kao i Ministarstvo unutrašnjih poslova i policija, pokazuju silu prema predstavnicima medija tako što im oduzumaju sredsta za rad.

PROČITAJTE JOŠ:

Podsetimo, ustoličenje mitropilita je u nedelju, 5.septembra na Cetinju, a u subotu popodne je svečani doček patrijarha, koji prvi put dolazi u Crnu Goru u tom svojstvu i koji bi u nedelju trebalo da predvodi ustoličenje.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike