Ranko Bacić (67) ima povrede na glavi, licu i leđima: Srbina napala četvorica albanskih ekstremista

13.07.2021

14:56 >> 16:39

0

Ranko Bacić došao je juče ujutru na Kosovo kako bi izvadio dokumenta, koja su mu neophodna da ostvari pravo na povratak

Ranko Bacić (67) ima povrede na glavi, licu i leđima: Srbina napala četvorica albanskih ekstremista
Copyright Twitter/Петар Петковић @PetkovicPetar

Ranka Bacića (67), iz opštine Klin, koji je pretučen, te sa povredama lica i ruku hitno prebačen u bolnicu u Peći, posetio je danas član Privremenog organa opštine Klina Božidar Šarković, koji mu je odneo neophodnu pomoć.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da će napadnuti Srbin verovatno tokom sutrašnjeg dana izaći na kućno lečenje.

-Ja se upravo vraćam iz Kline. Kao što je poznato tamo je juče napadnut Ranko Bacić. Čovek od 67 godina. Napali su ga albanski ekstremisti. Četvorica mladih na jednog starog Srbina. To je apsolutno neprihvatljivo. Ono što smo saznali je da ima povrede i na glavi i na leđima i na licu. Tako, na žalost, prolaze mnogi Srbi, koji samo žele da se vrate i da žive u svojim kućima, poručio je Petković.

On je istakao da će predsednik Vučić, kao što je najavio, u Briselu u okviru dijaloga posebno insistirati na pitanju svih incidenata koji su intenzivirani u poslednje vreme na Kosovu i Metohiji.

-Tražimo da Kfor i ostale međunarodne organizacije učine sve kako bi osigurali bezbednost naših ljudi, rekao je Petković.

Predsednik Privremenog organa opštine Klina Božidar Šarković izjavio je, nakon posete Ranku Baciću, da stanje u bolnici u Peći nije odgovarajuće za negu pacijenata.

pročitajte još

-Uspeo sam na jedvite jade da dođem do njega. Nema šta da jede, tako da ću sada pokušati da mu doturim neku namirnicu da ima šta da pojede dok je u bolnici. O napadačima se još ništa ne zna, policija se još nije oglasila po tom pitanju. Pretukle su ga četiri mlađe osobe u selu Dolac kod Kline. Ima povrede u predelu glave i leđa, rekao je Šarković.

Ranko Bacić iz Dolca u opštini Klina, koji je interno raseljen u Veliku Planu, došao je juče ujutru na Kosovo kako bi izvadio dokumenta, koja su mu neophodna da ostvari pravo na povratak. Njega su pretukli nepoznati napadači, nakon čega je smešten u bolnicu u Peći.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike