Dragica Gašić: Želja mi je da se svi Đakovčani vrate, da imam s kim da progovorim

13.07.2021

11:10

0

Nju je danas posetila delegacija Kancelarije za Kosovo i Metohiju na čelu sa Petrom Petkovićem

Dragica Gašić: Želja mi je da se svi Đakovčani vrate, da imam s kim da progovorim
Copyright Dragica Gašić, Kosovo onlajn

Imam želju da se svi Đakovčani vrate da imam s kim da progovorim. Ja da odem, oni da dođu kod mene, to mi je želja. I preporučujem da se vrate, da mi prave društvo, poručila je danas Dragica Gašić koja se posle 22 godine vratila u Đakovicu.

Nju je danas posetila delegacija Kancelarije za Kosovo i Metohiju na čelu sa Petrom Petkovićem.

Petar Petković i Dragica Gašić, Kosovo onlajn

Zbog napada koji su počeli čim se vratila u svoj stan, Dragicu obezbeđuje policija.

-Policija je ispred mojih vrata i noću i danju, oni me obezbeđuju. Stvarno me čuvaju, nemam primedbe na njih. A građani su sad prestali da me napadaju poslednjih pet dana. Kako će biti dalje ne znam. Ja ću i dalje da ostanem u mom stanu, o tome da odem i ne razmišljam, već imam želju da se svi đakovčani vrate, da mi prave društvo i da se družimo, kao nekada“, kazala je uplakana Dragica Gašić.

Dragica Gašić i Vuksan Gojković, Kosovo onlajn

Vuksan Gojković, povratnik u Vidanju, koji pomaže Dragici, a na čijem su automobilu pre nekoliko dana izbušene gume i sa njega skinute tablice, rekao je danas medijima da ne smatra da je to što radi “nešto posebno”.

pročitajte još

-Ne smatram da je to neka velika pomoć, nego da je to nešto uobičajeno. To bi svaki drugi čovek i uradio koji bi bio u prilici, kao što sam ja, rekao je Gojković.

On se zahvalio Petru Petkoviću, direktoru Kancelarije za KiM i Dragici Gašić što priznaju to što radi, ali kaže, da to „nije ništa posebno“, te naglašava da se ne plaši i da će nastaviti da joj pomaže iako očekuje još problema zbog toga.

“Za mene je to velika pomoć”, nadovezala se odmah Dragica.

Petković: Dragica je simbol stradanja srpskog naroda ovde na KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković uručio je danas novčanu pomoć Dragici Gašić i obećao da će država pomoći i u stvaranju boljih bezbednosnih uslova za njen život u tom gradu.

– Od trenutka kada smo se sreli ova žena prolazi kroz Golgotu, novu srpsku Golgotu i ona je simbol stradanja srpskog naroda ovde na Kosovu i Metohiji. Ja sam slučaj gospođe Dragice nedavno izneo i u Briselu u okviru dijaloga Beograda i Prištine, gde sam jasno stavio do znanja da gospođa Gašić želi da ostane u Đakovicu zato se i vratila u svoj stan, svoj grad gde je rodila dvoje dece. Ako želimo uopšte normalizaciju odnosa mora pre svega da se poštuju osnovna ljudska prava, a to da se Dragici zabranjuje da živi u Đakovici, da kupuje u lokalnom marketu hranu, da joj kamenuju stan, da je dočekuju sa različitim pretećim slikama i porukama to je nešto što je apsolutno nedopustivo, istakao je Petković nakon razgovora sa Dragicom Gašić.

Dragica Gašić i Petar Petković, Kancelarija za KiM

On je dodao da ako neko misli da se na taj način može obaviti povratak našeg naroda na Kosovo i Metohiju, grdno se vara.

pročitajte još

-Poruke koje se šalju, kao u slučaju Dragice Gašić, jesu poruke zastrašivanja interno raseljenih da se ne bi vratili na svoja vekovna ognjišta i to je važno svi da znamo, naglasio je Petković.

On je poručio da će Dragici konstantno biti dostavljana hrana, a da će Kancelarija za KiM pomoći i Vuksanu.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike