Priština jasno pokazala koliko poštuje Briselski sporazum: Goran Vesić o zabrani ulaska na KiM

23.11.2020

09:23 >> 12:47

0

On je potvrdio da je dolazak uredno najavljen

Priština jasno pokazala koliko poštuje Briselski sporazum: Goran Vesić o zabrani ulaska na KiM
Copyright TV Prva printscreen

Srpska delegacija, predvođenja zamenikom gradonačelnika Beograda Goranom Vesićem, zaustavljena je danas na administrativnom prelazu Jarinje, a Vesiću je zabranjen ulazak na KiM.

– Delegacija Beograda zaustavljena je od kosovske policije. Njihovo obaveštenje je da je meni lično zabranjen ulazak zbog navodne pretnje po nacionalnu bezbednost te samoproklamovane države. Sačekala su nas dva džipa. Naša delegacija je krenula da potpiše povelju o bratimljenju Beograda sa Kosovskom Mitrovicom, kao i da obiđe radove na izgradnji zgrade za četrdesetak porodica koje su izbeglice i parka za decu u centru Mitrovice. Tim gestom su jasno pokazali koliko poštuju Briselski sporazum i kako se ophode prema Srbima, jer po njima deca valjda ne smeju da imaju park. Tako izgleda saradnja na osnovu Briselskog sporazuma. Kao što su se obavezali i da formiraju Zajednicu srpskih opština – ispričao je Vesić za TV Prva.

TV Prva printscreen

On je potvrdio da su dolazak uredno najavili.

– Nisu obrazložili kako ja to predstavljam pretnju po bezbednost. Policajci su bili korektni, izvinjavali su se. Rekli su da su dobili naređenje, da bi oni voleli da smo mi tu. Problem je vlada u Prištini. Da je Hotiju palo na pamet da napravi dečje igralište u Preševu, mi ga ne bismo sprečavali u tome, jer je nama normalno da se grade dečija igrališta. Danas su pokazali da Srbi na KiM ne smeju da imaju igralište niti krov nad glavom, i da gradovi u Srbiji ne smeju da sarađuju sa gradovima na Kosovu i Metohiji – poručio je Vesić.

Kako je dodao, ostatak delegacije je nastavio.

TV Prva printscreen

– Mi ćemo povelju svakako potpisati, a igralište i zgradu ćemo izgraditi i nastavićemo da pomažemo naš narod. Oni ne mogu da spreče da pomažemo Srbe na KiM, ma koliko nam poručivali da deca u Kosovskoj Mitrovici ne smeju da imaju dečje igralište, to je poruka koju su nam danas poslali – jasan je Vesić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike