Vesiću zabranjen ulazak na Kosovo i Metohiju: Naoružani policajci na prelazu

23.11.2020

08:44 >> 09:57

0

Kosovski policajci koji se nalaze na administrativnom prelazu tvrde da su odluku o zabrani ulaska Vesića na KiM dobili iz Prištine

Vesiću zabranjen ulazak na Kosovo i Metohiju: Naoružani policajci na prelazu
Copyright Profimedia

Delegacija Beograda na čelu sa zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem zaustavljena je danas oko 9.30 na administrativnom prelazu Jarinje od strane kosovske policije.

Pročitajte još:

Tvrde da je Vučić planirao da dođe na Kosovo, najavljuju da mu neće dati dozvolu 

Kosovska policija koja se nalazi na administrativnom prelazu pojačana sa dva džipa naoružanih policajaca ne dozvoljava Vesiću da uđe na teritoriju KiM.

Kosovski policajci koji se nalaze na administrativnom prelazu tvrde da su odluku o zabrani ulaska Vesića na KiM dobili iz Prištine i da je obrazložena time da njegov dolazak na KiM “predstavlja opasnost po bezbednost Kosova”.

Ostali članovi delegacije nastavljaju posetu Mitrovici.

Delegacija Beograda, kako je predviđeno planom programa, trebalo je da potpiše Povelju o bratimljenju između Beograda i opštine Kosovska Mitrovica.

Poseta je trebalo da počne polaganjem venaca palim borcima na “Partizanskom brdu – brdu Kukavica“, u neposrednoj blizini “Hrama Svetog Dimitrija“, nakon čega bi obišli radove na izgradnji parka i igrališta u ulici Kralja Petra Prvog.

Potom bi predstavnici Beograda obišli Radio Kosovsku Mitrovicu koji obeležava godišnjicu postojanja, kao i radove na izgradnji druge stambene zgrade koju finansira Grad Beograd.

Nakon toga bi u svečanoj sali Mitrovačkog dvora bila potpisana Povelja o bratimljenju Grada Beograda i Opštine Kosovska Mitrovica i dodeljene zahvalnice zaslužnim institucijama i pojedincima.

Osim zamenika gradonačelnika, u delegaciji su savetnik predsednika Privredne komore Srbije Aleksandar Kemiveš, direktor JKP „Zelenilo Beograd ” Slobodan Stanojević i direktor JKP „Gradska čistoća ” Marko Popadić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike