Predsednik sa mladim sportistima: Draga deco, Srbija je vaša otadžbina (VIDEO)

27.07.2021

10:33 >> 10:42

0

Autor: M. I.

Vi vašim osmehom, trudom, radom ćete postići uspeh, rekao je Vučić

Predsednik sa mladim sportistima: Draga deco, Srbija je vaša otadžbina (VIDEO)
Copyright Printscreen/Instagram, buducnostsrbijeav

Predsednik Aleksandar Vučić ugostio je danas mlade sportiste sa Kosova i Metohije, iz Republike Srpske i dijaspore, učesnike kampa “Srbija te zove 2021”, poručujući im da je je Srbija njihova otadžbina.

Na prijemu u Palati Srbija bilo je više od 200 dece, a među njima i Jovana Janićijević iz Kosovske Mitrovice koja je predsedniku Vučiću uručila prigodan poklon – majcu sa potpisima svih kampera.

pročitajte još:

– Hvala Vam u ime svih članova kampa što ste mogli da dođete da se družite danas sa nama – rekla je Jovana.

Dečaci iz Skadra Aram i Regi Sukaj uručili su predsedniku Srbije sliku Skadra.

Predsednik Vučić je istakao da je posebno srećan danas što može da bude sa decom iz sveta, Evrope i regiona.

– Mnogo sam srećan što mogu da vidim našu decu iz dijaspore, iz svih zemalja regiona, iz naše zemlje sa Kosova i Metohije, od Franfurta do Kijeva, i od Amerike do Australije. To je posebna čast i prilika da ih upoznamo sa Srbijom i Beogradom – rekao je Vučić,

Predsednik im je poručio da je Srbija njihova otadžbina.

– I uvek će to da bude. A mi se nadamo da ćete u nju da donesete znanje i ljubav i da sve što mislite i radite, osim za sebe i svoje porodice, uvek činite i za Srbiju – rekao je Vučić.

Razmenio je sa njima, koji kako kaže, u kampu igraju fudbal, odbojku, košarku, rukomet i tenis, i utiske o Olimpijskim igrama koje su u toku, i to da trenutno neke zemlje iz regiona imaju više medalja od Srbije,ali poručio da će se tek videti kakva je Srbija velesila u sportu.

– Da sačekamo kraj OI, pa da prebrojimo medalje, pa da vidite da je Srbija prava sportska velesila – rekao je Vučić.

 

Mladima je poručio da život nije uvek jednostavan, ali je važno da uvek budu borbeni, vredni, marljivi, posvećeni, da se i u sportu i u životu uvek bore i da znaju da, kao što nemaju rezervnu porodicu, nemaju ni rezervnu otadžbinu.

– Uvek je volite. Dobrodošli u Beograd, volite ga kao što Beograd i Srbija vole vas – poručio im je predsednik Srbije.

U okviru beogradskog kampa “Srbija te zove 2021”, koji je besplatan, učestvuju srpska deca uzrasta od 12 do 15 godina sa Kosova i Metohije, iz Italije, Švajcarske, Nemačke, Republike Srpske, Crne Gore, Albanije…

Školarci su smešteni u Domu učenika srednjih škola patrijarh Pavle, gde uz trenere imaju priliku da poboljšaju svoje veštine u pet olimpijskih sportova – tenisu, rukometu, košarci, fudbalu i odbojci.

Osim sportskih aktivnosti, za njih su organizovani časovi srpskog jezika i istorije, ali i posete Zološkom vrtu, Kalemegdanu, stadionima Crvene zvezde i Partizana, hramu Svetog Save na Vračaru…

Za decu će, između ostalog, biti organizovan i prijem u Starom dvoru.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike