Predsednik obišao gradilište nove kovid bolnice u Novom Sadu: "Uskoro veće plate zdravstvenim radnicima" (FOTO)

14.08.2021

09:05 >> 11:33

0

Autor: M. I.

Nova bolnica će jedina imati banku krvi

Predsednik obišao gradilište nove kovid bolnice u Novom Sadu: "Uskoro veće plate zdravstvenim radnicima" (FOTO)
Copyright Tanjug/Jaroslav Pap

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas gradilište nove kovid bolnice na Mišeluku u Novom Sadu.

Nova bolnica će jedina imati banku krvi, rečeno je tokom obilaska gradilišta.

pročitajte još:

– Ja mislim da je to jako važno za ceo region. Mnogo uspeha vam želim i što manje pacijenata – rekao je predsednik Vučić.

Izgradnja kovid bolnice u Novom Sadu počela je 28. aprila i predviđeno je da bude završena do 1. septembra.

Nova kovid bolnica će imati 220 kreveta na intenzinoj nezi, što je 56 odsto ukupnih kapaciteta intenzivne nege u celoj pokrajini.

Tanjug/Jaroslav Pap

Objekat na Mišeluku, mestu gde će biti izgrađena nova bolnica, u potpunosti će biti u funkciji lečenja obolelih od tog virusa sa srednje teškom ili teškom kliničkom slikom, a po okončanju borbe protiv korona virusa, objekat će biti pretvoren u Gradsku bolnicu, u kojoj će se lečiti Novosađani, ali i žitelji brojnih susednih opština, pa i čitave Vojvodine.

Izjave za medije

– Mi smo danas na 15-ak dana od otvaranja nove kovid bolnice i stvarno sam ponosan jer će država za manje od 4 meseca uspeti da izgradi velelepnu bolnicu i biće nešto bolja nego ona u Kruševcu i Batajnici. Ovo će služiti na ponos svim građanima na severu Srbije – rekao je predsednik i dodao da se nada da će ovo olakšati pritisak na bolnice u Beogradu.

Predsednik je izrazio zabrinutost zbog povećanja broja zaraženih u Srbiji i istakao da su uglavnom u pitanju “uvezeni slučajevi”.

– Ovo je naš način da se tome suprotstavimo, da država obezbedi najbolje zdravstvene kapacitete.

Predsednik je istakao i da gotovo ništa nije građeno u Srbiji u poslednjih 40 godina.

Vučić je izrazio zadovoljstvo jer će se otvaranjem nove bolnice pacijenti sa drugim oboljenjima moći da budu hospitalizovani i lečeni, jer će se kovid pacijenti lečiti u novoj bolici.

Tanjug/Jaroslav Pap

– Ukoliko nastavimo sa ovakvom stopom rasta pre kraja godine ćemo moći da uvećamo plate zdravstvenim radnicima – rekao je Vučić i naglasio da se tu misli na svo medicinsko i nemedicinsko osoblje.

Predsednik je istakao da čeka da vidi kakve će promene u svetu da napravi kriza sa Avganistanom.

– Očekujem da 01. 11. imamo osam, a najmanje deset autoputeva u izgradnji.

Pitanja novinara:

Vučić je rekao da će se slušati struka, odnosno preporuke lekara za uvođenje novih mera nakon rasta broja zaraženih korona virusom.

– Mi ćemo da slušamo i doktora Kona i doktora Šeklera, ne možemo da se unervozimo i ne slušamo struku! Moraćemo da razgovaramo šta je to što možemo da učinimo, a šta ne možemo – kaže predsednik.

Tanjug/Jaroslav Pap

– Mi smo znali da će da rastu brojevi, posebno po dolasku građana iz zemalja gde je delta soj raširen. Naši ljudi su jedva čekali da otputuju i bili smo svesni posledica – rekao je Vučić i dodao da ćemo od oktobra imati i Moderninu vakcinu u ponudi.

– Kao švedski sto – našalio se predsednik.

– To je već postalo pomalo smešno i tragikomično. Video sam Suljagića iz Srebrenice koji je rekao da je Vučić navijačima naredio da viču “Ratko Mladić” a da je isti Vučić naredio da se viče “Vučiću p****u”.

Predsednik je istakao da mu ne smeta ništa što viču protiv njega, ali da ima problem sa tim da se skandira “Nož, žica, Srebrenica”, “Žuta kuća”, “Kosovo je pored Srbije” i Naser Orić.

Što se tiče ekoloških organizacija, video sam da RTS prednjači u kampanji protiv države, valjda su rešili da se na vreme preorijentišu i postanu gori od N1 i drugih Đilasovih medija – rekao je Vučić.

Tanjug/Jaroslav Pap

Predsednik je istakao da je naš posao da vidimo šta možemo da uradimo kako bismo podstakli zelenu energiju: – Ali, ja neću da se dodvoravam nekom i da zatvaram Kostolac.

Otvoreni Balkan

– Što se tiče susreta Incka, Šmita i A. Merkel, svaki susret je važan. Šmit je veoma uticajan političar, Merkel je blizu kraja svog mandata i želi da pruži punu podršku Šmitu.

– Što se tiče NATO-a na Kosovu, oni su na Kosovu. Rusi su se povukli 2000. godine, samo su oni tamo. Oni su tamo pa tamo i mi ništa ne možemo da uradimo.

– Sjedinjene države su tu ideju (Otvorenog Balkana) od početka podržavali. Važno bi bilo kada bi drugi hteli da čuju argumente, a ne da u ideji samo vide veliku Sribju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike