Posebna sednica u Skupštini Srbije posvećena KiM: U utorak o svim značajnim pitanjima

19.06.2021

13:21

0

Autor: A.S.

Narodnim poslanicima će se obratiti predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Posebna sednica u Skupštini Srbije posvećena KiM: U utorak o svim značajnim pitanjima
Copyright 24sedam/ Goran Sivački

Na sednici, koju je zakazao predsednik Skupštine Ivica Dačić, biće podnet i izveštaj o radu Kancelarije za Kosovo i Metohiju u periodu od maja 2019. do juna 2021. godine

Izveštaj o pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama samouprave u Prištini od maja 2019. do 15. juna 2021. godine biće predstavljen na posebnoj sednici Skupštine Srbije u utorak, 22. juna, sa početkom u 12 časova.

Narodnim poslanicima će se obratiti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Na sednici, koju je zakazao predsednik Skupštine Ivica Dačić, biće podnet i izveštaj o radu Kancelarije za Kosovo i Metohiju u periodu od maja 2019. do juna 2021. godine.

Pročitajte još:

– 22. juna ćemo imati sednicu Narodne skupštine Republike Srbije, gde ću govoriti podrobno i temeljno o svakom pitanju koje je od ključnog značaja za KiM – rekao je u nedavnom obraćanju predsednik Vučić.

O sednici je ranije govorio i predsednik Skupštine Ivica Dačić, koji je u intervjuu za Tanjug rekao da je o tome bilo reči još pre nekoliko meseci, ali je sada to pitanje aktuelno.

– Mi smo još pre nekoliko meseci razgovarali o mogućnosti da se održi takva sednica parlamenta, ali je sada to pitanje aktuelno upravo zbog koordinacije pritisaka koji se vrše i na Vučića i na našu zemlju da preduzme korake koji su za nas neprihvatljivi kao što je priznanje Kosova – rekao je predsednik Narodne skupštine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike