Počeli razgovori Beograda i Prištine u Briselu: Sporne teme na tehničkom nivou

07.07.2021

13:12 >> 13:31

0

Autor: Nikola A.

Prethodno su obe delegacije imale po jednoipočasovne bilateralne sastanke sa Lajčakom

Počeli razgovori Beograda i Prištine u Briselu: Sporne teme na tehničkom nivou
Copyright Profimedia

Trilateralnom sastanku u zgradi Evropske službe za spoljne poslove prisustvuje specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslav Lajčak

U Briselu je po podne počeo sastanak ekspertskih delegacija Beograda i Prištine u okviru dijaloga o normalizaciji odnosa.

Trilateralnom sastanku u zgradi Evropske službe za spoljne poslove prisustvuje specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslav Lajčak.

Prethodno su obe delegacije imale po jednoipočasovne bilateralne sastanke sa Lajčakom.

-Posle jučerašnjeg sastanka sa kosovskom delegacijom, jutros sam imao korisnu diskusiju sa Petrom Petkovićem, glavnim pregovaračem Srbije. Kasnije ću sesti sa obe strane da razgovaramo o aktuelnim pitanjima i pripremama za sledeći sastanak lidera, napisao je Lajčak na Tviteru.

Na agendi današnjih ekspertskih razgovora nalaze se pitanja formiranja ZSO, slobode kretanja, sudbina nestalih i energetika.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas, povodom nastavka dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, na tehničkom nivou, da sve što je dogovoreno mora i da se ispoštuje.

– Svi sporazumi, ispregovarani i potpisani moraju da se poštuju. Garant Briselskog sporazuma je Evropska unija, na tom sporazumu je i njihov potpis. To je početak i kraj toga, odgovorila je Brnabić na pitanje novinara u vezi sa nastavkom dijaloga.

Pročitajte još:

EU kao glavni posrednik u dijalogu o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, naglašava da je sastanak eksperata pripremni sastanak za novu rundu razgovora na visokom političkom nivou između predsednik Srbije Aleksandra Vučića i premijera privremenik kosovskih institucija, Aljbina Kurtija.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike