Petković o grafitima na dečijem igralištu: "Ekstremisti ne prezaju ni od zastrašivanja dece"

22.07.2021

07:12 >> 10:53

0

Autor: A.S.

Na dečjem igralištu u Sušici kod Gračanice ispisane su poruke UČK, Albanija je ovde, Albansko polje

Petković o grafitima na dečijem igralištu: "Ekstremisti ne prezaju ni od zastrašivanja dece"
Copyright Petar Petković/24sedam/Katarina Mihajlović

Ekstremisti osokoljeni antisrpskim delovanjem ne prezaju ni od čega, pa ni da zastrašuju decu, poručio je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, pošto su novi grafiti “OVK” osvanuli na Kosovu i Metohiji i to na dečijem igralištu, a nekoliko dana ranije i na hramu Svetog Apostola Petra i Pavla u selu Brod.

Na dečjem igralištu u Sušici kod Gračanice ispisane su poruke “UČK”, “Albanija je ovde”, “Albansko polje” (igralište).

Pročitajte još:

Kako prenosi Radio KiM, igralište je vandalizovano u toku jučerašnjeg dana.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je “skandaloznim i sramotnim” grafite koji su ispisani na dečjem igralištu u Sušici.

– Nastavlja se serija provokacija Srba na Kosovu i Metohiji, a ekstremisti osokoljeni antisrpskim delovanjem ne prezaju ni od čega, pa ni da zastrašuju decu! – napisao je Petković na svom Tviter nalogu.

Skrnavljenje pravoslavne svetinje

Kosovska policija u selu Brod je 18. jula obavestila lokalnog sveštenika u Štrpcu da su prilikom rutinskog obilaska hramova videli oštećena vrata na hramu Svetog Apostola Petra i Pavla u selu Brod.

Parohijski sveštenik zatekao je polomljenu bravu na ulaznoj kapiji, na silu otvorena vrata na hramu i grafite OVK u hramu. Policija je u toku dana uz prisustvo tima iz Prištine izvršila uviđaj i otvorena je istraga.

Pročitajte još:

Eparhija raško-prizrenska izražava zabrinutost zbog ovog još jednog u nizu više vandalskih napada na naše hramove na Kosovu i Metohiji i apeluje na poštovanje osnovnih verskih sloboda, kao i duhovne i kulturne baštine pravoslavnih Srba na KiM.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike