Petković najavio: Isplata pomoći Srbima na Kosmetu verovatno u maju

27.02.2021

10:01 >> 11:51

0

Autor: M. I.

Ovo je konkretna borba za vitalne srpske interese, rekao je Petković

Petković najavio: Isplata pomoći Srbima na Kosmetu verovatno u maju
Copyright Tanjug/Tara Radovanović

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Petar Petković izjavio je danas da će novčana pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji, koja je najavljena nakon jučerašnjeg sastanka predstavnika Srba iz pokrajine s predsednikom Aleksandrom Vučićem, najverovatnije biti isplaćena u maju.

Prema njegovim rečima, jedna petočlana porodica dobiće između 500 i 700 evra, u zavisnosti od toga da li neko u porodici radi ili ne.

pročitajte još:

Petković je, gostujući u Jutanjem dnevniku RTS-a, istakao da je finansijska pomoć Srbima veoma važna, jer, kako je rekao, “kada se borite za Kosovo i Metohiju, borite se konkretnim programima i za konkretne ljude koji žive na KiM”.

– Ovo je konkretna borba za vitalne srpske interese. S predsednikom Vučićem je dogovorena potpuna rekonstrukcija Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici, izgradnja nove zgrade bolnice u Gračanici, u potpunosti će se napraviti novi regionalni put Jarinje – Kosovska Mitrovica u dužini od 54 kilometra sa svom putnom opremom – naveo je Petković.

Naveo je i da je dogovorena i izgradnja novih vrtića, centra Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici od sedam miliona evra, kao i mnogo drugih projekata.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike