Parastos ubijenoj deci u Goraždevcu: Čekaćemo pravdu dok smo živi

13.08.2021

11:48

0

Autor: M. I.

Prošlo je pouno godina i sve je ostalo u sećanju i neće se zaboraviti, rekao je Ugrenović

Parastos ubijenoj deci u Goraždevcu: Čekaćemo pravdu dok smo živi
Copyright Printscreen/Youtube, Kosovo Online

U Goraždevcu u crkvi Uspenja Presvete Bogorodice služen je parastos dečacima stradalim na današnji dan pre 18 godina na reci Bistrici Ivanu Jovoviću i Panteliji Dakiću, čije su živote rafalima presekli albanski ekstremisti.

Prastosu su prisustvovali rodbina ubijenih, meštani Goraždevca, predstavnici Kancelarije za KIM i lokalne samouprave.

Otac ubijenog Pantelije, Milisav Dakić rekao je ovom prilikom da će pravdu čekati dok je živ, prenosi Kosovo online.

pročitajte još:

– Ja ću dok sam živ da očekujem da se počinioci pronađu i da ih tražim. Nemoćan sam da nešto uradim i poteram tu istragu. Svake godine su iste priče. Molim Euleks, kažu da moram sam da podnesem tužbu. Ja to ne mogu, niti imam mogućnost. Pitao sam i advokate Albance, nijedan neće da prihvati pa pokrene ovo pitanje, da li iz straha ne mogu – zapitao se Dakić.

Jedan od dečaka koji su 13. avgusta 2003. godine preživeo napad Đorđe Ugrenović i dalje se živo seća tog zločinačkog napada.

– Utisci su isti kao i tog dana. Prošlo je pouno godina i sve je ostalo u sećanju i neće se zaboraviti. Otišli smo da se rashladimo od letnjih vrućina i niko nije očekivao da će se tako nešto desiti. Nažalost Iva I Panto nisu preživeli. Mnogo nam je teško kada dođe 13, avgust – rekao je Ugrenović.

Predsednik Privremenog organa opštine Peć Miloš Dimitrijević kazao je da su meštani Goraždevca razočarani što počinioci ubistva nisu pronađeni.

– Nažalost ni dan danas nisu pronađeni počinioci ubistva te nevine dece. Ogročeni smo na međunarodnu zajednicu, kosovsko pravosuđe i policiju zato što su obustavili istragu i nisu pronašli počinioce – rekao je Dimirrijević.

Pomoćnica direktora Kancelarije za KIM Jelena Stojković kazala je da je ubistvo dece u Goraždevcu simbol velikog stradanja srpskog naroda i jedna od najvećih tragedija.

– Ali mi ne odustajemo, mi smo zajedno ovde I da odamo počast. I da poručimo da nastavljamo da se borimo za mir i istinu I budućnost na ovim prostorima – kazala je Stojanović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike