Oskrnavljena još jedna svetinja: Peta provala za nekoliko dana u srpske crkve na KiM

16.03.2021

10:22 >> 12:28

0

Protojerej Filipović navodi da su lopovi pajserom obili vrata crkve

Oskrnavljena još jedna svetinja: Peta provala za nekoliko dana u srpske crkve na KiM
Copyright Kancealarija za KiM

U Gornjoj Gušterici prethodne noći obijena je crkva Svete Nedelje, potvrdio je za Kosovo Onlajn protojerej Zoran Filipović, koji je Kosovskoj policiji prijavio krađu.

Protojerej Filipović navodi da su lopovi pajserom obili vrata crkve.

Kancealarija za KiM

-Lopovi su pajserom razvalili vrata crkve izvršili premetačinu i ukrali novac. Razbijena vrata primetio je jedan od meštana sela koji me je pozvao i ja sam odmah pozvao policiju koja je izvršila uviđaj. Veća šteta nije pričinjena, rekao je Filipović.

Kancealarija za KiM

Podsećanja radi, ovo je peta pravoslavna crkva u srpskim sredinama koja je obijena u proteklih desetak dana. Na Zadušnice su obijeni hramovi Svetog Petra i Pavla u Klokotu i Svete Trojice u Partešu, a prošlog vikenda crkva Četrdeset Sevastijskih mučenika u selu Drajkovce i hram Svetog Dimitrija u selu Donja Bitinja u opštini Štrpce.

Kancelarija za Kosovu i Metohiju i ranije je upozoravala, indikativno je da se ovakvi slučajevi intenziviraju uoči godišnjice obeležavanja martovskog pogroma na Kosovu i Metohiji, kada je uništeno 35 verskih objekata.

-Apelujemo na sve predstavnike prištinskih privremenih organa i međunarodnih institucija, koji su preuzeli dužnost i obavezu da osiguraju mir i bezbednost srpskog naroda na Kosmetu i zaštite srpsku imovinu i versku baštinu, da hitno reše ove slučajeve i privedu izvršioce pred lice pravde, navodi se u saopštenju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike