Oglasili se i Albanci o slučaju Dragice Gašić: Poslali skandaloznu poruku

03.08.2021

12:05 >> 15:24

0

Autor: A. S.

Šeholi nijednom rečju nije osudio odnos Albanaca prema jedinoj Srpkinji u Đakovici

Oglasili se i Albanci o slučaju Dragice Gašić: Poslali skandaloznu poruku
Copyright Dragica Gašić, RT Gračanica printscreen

Posle višemesečne tišine, albanske nevladine organizacije na Kosovu konačno su se oglasile u vezi sa slučajem Dragice Gašić, povratnice u Đakovicu, koja već mesecima trpi teror lokalnog stanovništva. Ali s obzirom na to kako su se oglasile – bolje da nisu, pošto su praktično opravdale sve gaženje i najosnovnijih ljudskih prava – piše “Blic”.

Otkako se pre dva meseca vratila u svoj stan u Đakovici, Dragica Gašić nema pravo da ujutru na miru ode u prodavnicu da kupi osnovne namirnice, niti može bez straha da prošeta, a nedavno joj je obijen i opljačkan dom, razvaljena su joj ulazna vrata, ukradena sigurnosna kamera i ruter za internet, čak su joj odneti i lekovi.

Pročitajte još:

Šeholi: Dragica hoće da pokaže svetu kako Albanci ne žele da se iko vrati

Sve to Fatmira Šeholija iz Instituta za afirmaciju međuetničkih odnosa nije navelo da promoviše međuetničku toleranciju, nego se bavi politikom. Štaviše, Šeholi nijednom rečju nije osudio odnos Albanaca prema jedinoj Srpkinji u Đakovici.

– Srbija i takozvana Kancelarija za Kosovo koju vodi gospodin Petković namerno su ovo uradile da bi politizovale celokupnu situaciju ne zato što je Dragici toliko stalo do toga da se vrati i živi sama u Đakovici, nego da pokaže svetu da Albanci ne žele da se iko vrati – istakao je Šeholi prilikom gostovanja na NewsMax Adria.

Što je još gore, Šeholi je kritikovao i ponašanje Dragice Gašić u Đakovici.

– Dragica Gašić, umesto što ide od kancelarije do kancelarije u Beogradu, pa je zloupotrebljavaju i Petković, i Vučić, i Ana Brnabić, i svi, treba s Albankama da sedi u Đakovici, da se izvinjava, bez obzira na to što ona nije kriva. Ali to je čin moralnog aspekta, da sebi priušti mogućnost življenja u jednom društvu gde želi da se kreće – rekao je Šeholi.

“Ovaj radi na smirenju međuetničkih odnosa?!”

Naravno, Šeholijeva „analiza“ izazvala je žestoke reakcije na društvenim mrežama.

– Dragica Gašić treba da sedi u Đakovici s Albankama i da im se izvinjava bez obzira na to što ona nije kriva.

Pročitajte još:

– Kakvi bolesni umovi mogu ovo da izreknu, ovo je predstavnik neke organizacije koja radi na smirenju međuetničkih odnosa – prokomentarisao je jedan tviteraš.

Dok se drugi korisnik Tvitera osvrnuo na prvu misao Šeholija.

– Kaže lik “politički potez, da pokažu svetu da Albanci ne žele da se iko vrati”. Hahahahhahaha, pa ne želite, kao što se da primetiti – napisao je tviteraš.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike