O izbornim uslovima do kraja jula, Dačić saopštio i do kada mora biti održan referendum o Ustavu

08.07.2021

13:18

0

Skupština Srbije poslaće poziv predstavnicima Venecijanske komisije da početkom septembra posete Srbiju

O izbornim uslovima do kraja jula, Dačić saopštio i do kada mora biti održan referendum o Ustavu
Copyright Ivica Dačić, Tanjug/Jadranka Ilić

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić održao je danas redovne konsultacije sa predsednicom Vlade Anom Brnabić i predstavnicima Ministarstva pravde o promeni Ustava u oblasti pravosuđa.

Na sastanku se razgovaralo o aktivnostima Radne grupe koju je formirao Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo, a koja radi na izradi nacrta akta o promeni Ustava, saopšteno je iz parlamenta. Planirano je da Radna grupa, koja radi na izradi nacrta akta o promeni Ustava, u drugoj polovini jula održi onlajn sastanak sa Venecijanskom komisijom.

Skupština Srbije poslaće poziv predstavnicima Venecijanske komisije da početkom septembra posete Srbiju, kako bi se pratile sve aktivnosti u vezi sa promenom najvišeg pravnog akta.

pročitajte još

-Krajnji rok za održavanje referenduma o promeni Ustava je do kraja godine, rekao je predsednik Skupštine Ivica Dačić.

On je precizirao da, ako će parlamentarni izbori biti iduće godine, promene Ustava moraju biti usvojene pre raspuštanja parlamenta.

Kada je reč o međustranačkom dijalogu, Dačić je precizirao da će krajem ove nedelje vlast i opozicija razgovarati o unapređenju izbornih uslova, a prva tema biće mediji.

Dačić je rekao da je dogovoreno da se razmatraju četiri teme, koje, osim medija, obuhvataju i izbornu regulativu, u smislu pitanja izbornog procesa, podnošenja lista, provere biračkog spiska, kao i izborni dan, te funkcionersku kampanju i njeno finansiranje.

On je naveo da očekuje da se do kraja jula zna šta je prihvatljivo. Dačić kaže da će se razgovarati i sa glavnim i odgovornim urednicima medija koji imaju nacionalnu frekvenciju i koji imaju određenog dela državnog kapitala, kada su u pitanju štampani mediji.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike