Novi Sad je svetao primer evropskih vrednosti: Vučević srdačno dočekao ambasadora Holandije

28.07.2021

11:45

0

Autor: M. J.

Kreiranje industrijskih zona i povoljnog poslovnog okruženja, kao i otvaranje novih radnih mesta, prioritet su lokalne administracije

Novi Sad je svetao primer evropskih vrednosti: Vučević srdačno dočekao ambasadora Holandije
Copyright TANJUG/ ANDREJ

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se sa ambasadorom Kraljevine Holandije Nj. E. Jostom Reinćesom. Tom prilikom poželeo mu je srdačnu dobrodošlicu, ističući da Novi Sad vodi aktivnu međunarodnu i međugradsku saradnju.

– Novi Sad je svetao primer evropskih vrednosti kao grad istinskog multikulturalizma koji neguje različitost, a to što je izabran za Omladinsku prestonicu Evrope i Evropsku prestonicu kulture samo govori u prilog toj neoborivoj činjenici – rekao je Vučević.

Pročitajte još

Sagovornici su se složili da projekat Evropska prestonica kulkture doprinosi opštem razvoju nosioca te titule, ali i regiona, podstičući saradnju i zajedničke aktivnosti mnogih gradova i sredina koje se tako čvršće povezuju.

Stabilna politička situacija, nastavak reformi i snažna ekonomija, ocenjeni su kao osnovni uslovi za napredak, a evropski put kao najbolji način da Srbija maksimalno iskoristi brojne potencijale, te da životni standard građana bude na mnogo višem nivou.

TANJUG/ ANDREJ PAP/bs

Vučević je istakao da Novi Sad kao lokalna samouprava nastoji da pruži što veći doprinos pozitivnim promenama koje sprovodi Vlada Srbije.

Kreiranje industrijskih zona i povoljnog poslovnog okruženja, kao i otvaranje novih radnih mesta, prioritet su lokalne administracije, naglasio je Vučević, a cilj i Novog Sada i Republike Srbije jeste da motivišu mlade da ostanu u svojoj zemlji, koja će jedino na taj način biti mnogo jača na svim poljima.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike