Nedelja raspleta: Odbori SNS se izjašnjavaju o smeni Stefanovića zbog afere prisluškivanja predsednika Vučića

17.05.2021

09:02

0

Autor: 24sedam

Povod za ovakvu inicijativu su, pre svega, afera prisluškivanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ugrožavanje njegove lične bezbednosti

Nedelja raspleta: Odbori SNS se izjašnjavaju o smeni Stefanovića zbog afere prisluškivanja predsednika Vučića
Copyright TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Opštinski odbori SNS u Beogradu pokrenuli su inicijativu za smenu aktuelnog ministra odbrane, a bivšeg prvog čoveka srpske policije Nebojše Stefanovića sa mesta predsednika Gradskog odbora SNS Beograd.

To su, za sada, učinili opštinski odbor SNS Voždovac, Vračar i Stari grad, a kako se nezvanično saznaje, u naredna dva dana svi mesni, opštinski i gradski odbori trebalo bi da održe sednicu na kojoj će se izjasniti o tome ko sve iz rukovodstva Gradskog odbora treba da bude smenjen.

pročitajte još

Povod za ovakvu inicijativu su, pre svega, afera prisluškivanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ugrožavanje njegove lične bezbednosti.

Prethodno je ovakav predlog izneo član Predsedništva i Glavnog odbora Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović, koji se zalaže za smenu kompletnog gradskog odbora SNS-a Beograd, a posebno njegovog predsednika Nebojše Stefanovića.

Zahtev Đukanovića podržao je javno i član Glavnog odbora SNS i nekadašnji rukometaš Srbije Vladimir Mandić, koji je poručio da nekoliko “trulih jabuka” pod hitno treba ukloniti.

Stefanović se, za sada, ne oglašava ovim povodom, iako su u javnosti sve glasniji pozivi da on mora da odgovara, kako zbog afere prisluškivanja, tako i zbog sumnjivih okolnosti u vezi sa kriminalnom grupom nedavno uhapšenog Veljka Belivuka.

pročitajte još

Podsećanja radi, Stefanović je bio pozvan u tužilaštvo da svedoči na okolnosti da je Belivukovom saradniku Marku Miljkoviću vraćen prethodno zaplenjen blindirani automobil. Da je naložio vraćanje automobila, optužen je bivši zamenik načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Goran Papić. Stefanović je, prema rečima Papićevog branioca Branislava Tapuškovića, osporio sve što su svedoci govorili o slučaju vraćanja vozila, te je negirao da je išta znao o tom slučaju.

Tanjug/Tara Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nije se u javnosti izjašnjavao o saznanjima da li je Stefanović umešan u neke kriminalne radnje, ali je poručio da će svako ko je u njih umešan biti uhapšen.

-To je posao nadležnih organa da se time bave, rekao je Vučić dodajući da od Stefanovića zavisi da li će ostati šef beogradskog odbora SNS, kao i da će, kada se bude vratio sa predstojećeg puta u Sloveniju, Brisel i Prag, razgovarati o tome.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike