Ne tražimo ništa nemoguće, samo sprovođenje onog što je dogovoreno: Delegacija Beograda u Briselu

08.09.2021

05:48 >> 05:49

0

Drugog dana tehničkih razgovora, od 9.30, predviđeni su trilateralni sastanci delegacija Beograda, Prištine i EU posrednika

Ne tražimo ništa nemoguće, samo sprovođenje onog što je dogovoreno: Delegacija Beograda u Briselu
Copyright Delegacija Beograda u Briselu, Instagram/petarpetkovic.kim

U Briselu su u toku dvodnevni tehnički razgovori delegacija Beograda i Prištine, a delegacije predvođene Petrom Petkovićem i Besnik Bislimijem razgovarale su prvog dana odvojeno sa specijalnim izaslanikom Evropske Unije za dijalog Miroslavom Lajčakom.

Za danas je predviđen trojni sastanak.

Petar Petković je pred ovu rundu dijaloga poručio da će delegacija Beograda insistirati na pet tema koje su već ranije dogovorene, a čiju implementaciju Priština ili krši ili u potpunosti odbija.

-Reč je o temama koje su isključivo deo i sadržaj sporazuma koji su do sada pregovarani. Mi ne tražimo ništa novo, mi ne tražimo ništa nemoguće, mi samo tražimo implementaciju i sprovođenje onog što je dogovoreno, ni manje ni više od toga i odgovornost za to pored Prištine snosi i sama Evropska unija koja kao posrednik u dijalogu je i stavila svoj potpis i na Briselski sporazum i na sve druge sporazume koji moraju da se poštuju, istakao je Petković.

U pitanju je formiranje Zajednice srpskih opština, rasvetljavanje sudbine nestalih, primena dogovora o pravosuđu, slobodi kretanja i zvaničnim posetama i implementacija dogovora o energetici.

Drugog dana tehničkih razgovora, od 9.30, predviđeni su trilateralni sastanci delegacija Beograda, Prištine i EU posrednika.

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike