Milo šalje hiljade policajaca na Cetinje: Plan obezbeđenja sa najmanje tri moguća scenarija

04.09.2021

07:16 >> 07:40

0

Autor: A. B.

U cilju smirivanja situacije, Mitropolija-crnogorsko primorska odustala je od planiranog svenarodnog sabora na Cetinju i povukla pozivnice upućene političarim

Milo šalje hiljade policajaca na Cetinje: Plan obezbeđenja sa najmanje tri moguća scenarija
Copyright RTV Cetinje printscreen

Najmanje 1.800 uniformisanih pripadnika policije i veliki broj pripadnika kriminalističke policije pokušaće da onemogući incidente zbog sutrašnjeg ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u Cetinjskom manastiru, prenose Vijesti.

Operativni štab Uprave policije napravio je plan obezbeđenja s najmanje tri moguća scenarija, kako bi na Cetinju i u Podgorici očuvali mir i zaštitili bezbednost učesnika verskog skupa i gostiju, ali i demonstranata, rečeno je nezvanično “Vijestima”.

Pročitajte još:

U tom štabu sve vreme biće i direktor policije Zoran Brđanin, a radnje policijskih službenika, kako je planirano, biće snimane posebnim uređajima za audio-vizuelno praćenje, kako bi dodatno bilo kontrolisano njihovo postupanje, ali i zaštita.

Ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija podiglo je tenzije u Crnoj Gori, pošto su sve opozicione političke partije, predvođene DPS-om Mila Ðukanovića i Patriotskim komitskim savezom, zahtevale da taj čin bude izmešten iz Cetinjskog manastira.

Pročitajte još:

U cilju smirivanja situacije, Mitropolija-crnogorsko primorska odustala je od planiranog svenarodnog sabora na Cetinju i povukla pozivnice upućene političarima da prisustvuju tom događaju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike