Mas: Non-pejper ne potiče od Nemačke

28.04.2021

08:49 >> 13:42

0

Autor: A.S.

Mas je tokom prošlonedeljnih poseta Prištini i Beogradu istakao da Nemačka podržava dijalog

Mas: Non-pejper ne potiče od Nemačke
Copyright Tanjug/Zoran Žestić

Nemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas oglasio se povodom pisanja prištinske “Kohe” od utorka po kome postoji još jedan non-pejper u kome se definišu odnosi Beograda i Prištine i izjavio  da takozvani non-pejper ne potiče od Nemačke.

Kako je saopštilo nemačko Ministarstvo, Mas podržava dijalog Beograda i Prištine.

-To ne potiče iz pera nemačke vlade. Naprotiv, ministar spoljnih poslova Mas je tokom prošlonedeljnih poseta Prištini i Beogradu istakao da Nemačka podržava dijalog o normalizaciji odnosa uz posredstvo EU, kao i da je cilj sveobuhvatan sporazum koji doprinosi regionalnoj stabilnosti, uključuje međusobno priznanje i omogućava da obe zemlje imaju realnu perspektivu u EU- navodi se u saopštenju, prenosi Dojče vele.

Prištinska “Koha” je u utorak objavila da je imala uvid u dokument koji su navodno pripremile Nemačka i Francuska, a koji predstavlja zajedničku inicijativu o nastavku dijaloga koji bi trebalo da rezultira konačnim sporazumom.

Pročitajte još:

Po tom navodnom dokumentu Beograd i Priština bi se međusobno priznali, a predviđeno je i stvaranje autonomnog okruga severno Kosovo, kao i privilegovan status SPC.

Sa druge strane, Beograd bi bio u obavezi da ne blokira članstvo Prištine u međunarodnim organizacijama.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike