„Kosovo je mafijaška država“: Evropski poslanik žestoko kritikovao Prištinu

10.12.2020

20:33

0

Francuski poslanik u Evropskom parlamentu Tieri Mariani izjavio je na sastanku Odbora za spoljne poslove, koji je održan povodom izveštaja o Kosovu

„Kosovo je mafijaška država“: Evropski poslanik žestoko kritikovao Prištinu
Copyright Profimedia

Francuski poslanik u Evropskom parlamentu Tieri Mariani izjavio je na sastanku Odbora za spoljne poslove, koji je održan povodom izveštaja o Kosovu, da je Kosovo mafijaška država i rak rana Balkana.

On je to rekao kritikujući izvestioca Evropskog parlamenta za Kosovo Violu fon Kramon za njenu podršku vizne liberalizacije za tzv. Kosovo.

„Kosovo je region Srbije, koji nikada nije smeo da ostane u rukama onih koji ga danas vode. Priština ukida osnovna prava, vladavinu zakona, funkcionisanje demokratskih institucija. Postoji trgovina ljudima, trgovina organima. Kosovo je danas rak rana na Balkanu“, rekao je Tieri.

Tieri je podsetio da se Hašim Tači tereti za ratne zločine, a da izvestilac Fon Kramon nije ni pomenula tu činjenicu, prenela je prištinska „Gazeta ekspres“.

Aujourd'hui, se tient la Commission des Affaires Etrangères pour la présentation du rapport sur le Kosovo.SEUL, au nom…

Posted by Thierry Mariani on Четвртак, 10. децембар 2020.

„Metastaze se šire Evropom, mafijaške operacije i oružje uvezeno u Francusku sa Kosova. Zabrinut sam zbog toga kako izvestilac i većina političkih grupa podržavaju liberalizaciju viznog režima za Kosovo. EU podržava mafijašku državu“, istakao je Mariani.

Izveštaj Viole fon Kramon o Kosovu francuski poslanik je nazvao neuravnoteženim, slepim i ideološkim.

Posle govora Marianija, izvestilac Viola fon Kramon je rekla da je iznenađena njegovim govorom i da Kosovo nije mafijaška država.

Ona mu je predložila da zajedno posete Kosovo kako bi imao priliku da razgovara sa tamošnjim stanovnicima, upozna se sa situacijom i proceni da li je to, kako je navela, mafijaška država ili zemlja koja izvozi oružje. Dodala je i da liberalizacija viznog režima ni na koji način ne bi ugrozila građane Francuske.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike