Kamberi pokušao da isprovocira Vučića, a onda mu je predsednik Srbije oštro odgovorio

22.06.2021

12:29 >> 18:26

0

Šaip Kamberi držao je govor od 20 minuta, posle čega se za reč javio predsednik Srbije

Kamberi pokušao da isprovocira Vučića, a onda mu je predsednik Srbije oštro odgovorio
Šaip Kamberi u Skupštini Srbije - Copyright Šaip Kamberi, na posebnoj sednici u Skupštini Srbije, printscreen

Albanski poslanik u Skupštini Srbije Šaip Kamberi obratio se danas poslanicima i predsedniku Srbije na posebnoj sednici posvećenoj izveštaju o dijalogu Beograda i Prištine.

Kamberi je istakao da kao pripadnik albanskog naroda veruje da je budućnost Kosova u EU, a kao pripadnik albanske manjine zalaže se za normalizaciju odnosa. Dodao je da je deseta godišnjica dijaloga dočekana bez suštinskog uspeha, ali da briselski dijalog ostaje mehanizam procesa normalizacije.

Ocenio je i da je integracija u EU zajednički cilj Srbije i Kosova, te da je i izaslanik Miroslav Lajčak potvrdio da se bez napretka u dijalogu nijedna strana ne može naći u EU.

“Obe strane treba da se suzdrže od kontraproduktivnih izjava, rečniku mržnje iz devedesetih godina nema mesta. Upravo je ovo trenutak da Srbija shvati da mora da razgovara sa ljudima kojima je ubijala decu, a mnogima i cele porodice…”, rekao je Kamberi.

Nakon govora od 20 minuta u Skupštini, Kamberiju je odgovorio predsednik Srbije.

Aleksandar Vučić na posebnoj sednici u Skupštini Srbije, printscreen

“Koliko god puta da ste me slušali, čuli ste pozive na kompromis i da mi Srbi nismo uvek bili ni sveci ni anđeli, a nikada od vas albanskih predstavnika nisam čuo da ste i vi činili zločine, a zar niste? Ili su vaše ruke čiste, a srpske krvave? Od vas nikad nisam čuo – mi smo zločinci… Vi ste anđeli nebeski? Teško mi je da u to poverujem, a i činjenice me u to uveravaju, rekao je Vučić nakon čega je dobio aplauz u sali.

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike