Izviždani i oterani: Kurti i Osmani došli na sever Kosova i Metohije, a srpski narod burno reagovao (VIDEO)

31.01.2021

16:38 >> 10:13

0

Srpski narod u Kosovskoj Mitrovici je danas oterao Aljbina Kurtija koji se pojavio očigledno da provocira

Izviždani i oterani: Kurti i Osmani došli na sever Kosova i Metohije, a srpski narod burno reagovao (VIDEO)
Copyright YouTube/Printscreen

Srpski narod u Kosovskoj Mitrovici je danas oterao Aljbina Kurtija koji se pojavio očigledno da provocira.

V.d. predsednika privremenih kosovskih institucija Vjosa Osmani i lider pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti danas su posetili Severnu Kosovsku Mitrovicu.

Na Severu Kosovske Mitrovice, građani Srbije su se okupili zbog njihove posete, ali nisu dočekani onako kako su mislili da će biti.

Naravno, s razlogom, srpski narod nije bio oduševljen njihovim pojavljivanjem, te se na snimcima čuju zvižduci i uzvici neodobravanja. Srbi iz Severne Mitrovice su jednoglasno izgovarali i skandirali “Srbija” i “Ovo je Srbija”, prenose beogradski mediji.

Rakić: Sramna i nedopustiva provokacija Osmani i Kurtija

Predsednik Srpskem liste Goran Rakić ocenio je kao “sramnu i apsolutno nedopustivu provokaciju” današnji dolazak Vjose Osmani i Aljbina Kurtija na rubni deo Severne Mitrovice.

Oni su, kako je naveo u saopštenju, iako zvanična kampanja nije počela danas želeli da izazovu incidente i nemire i sebi zarade jeftine političke poene provocirajući srpski narod dovodeći desetine do zuba naoružanih ljudi u srpsku opštinu na severu.

“To što su u svojoj pratnji imali ljude sa obeležjima OVK pokazuje neskrivenu nameru da se izazove reakcija Srba, koji su svojim okupljanjem, zvižducima i pozivima da napuste sever iskazali jasan protest”, istakao je Rakić.

On je zahvalio građanima Severne Mitrovice koji su bili uzdržani i nisu naseli na ovu provokaciju, ali su “ujedno pokazali čiji je ovo prostor i kome pripada, da provokatorima ovde nije mesto”, navodi se u saopštenju SL.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike