I Zaharova o odluci Haškog tribunala: Presuda protiv Mladića licemerna, sud je bio pristrasan

09.06.2021

13:17 >> 13:42

0

Autor: A.S.

Na presudu Mladića reagovala je i portparolka Rusije

I Zaharova o odluci Haškog tribunala: Presuda protiv Mladića licemerna, sud je bio pristrasan
Copyright Marija Zaharova; Profimedia

Žalbeno veće Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove izreklo je juče pravosnažnu presudu ratnom komandantu Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću, i kaznom doživotnog zatvora, potvrdilo prvostepenu presudu.

Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da presuda protiv Ratka Mladića predstavlja licemerje u odnosu na činjenicu da je Haški tribunal druge učesnike tog konflikta pustio na slobodu.

Kako je rekla, presuda protiv Mladića ponovo je pokazala da su međunarodni mehanizmi za procesuiranje onih koji su odgovorni za zločine tokom građanskih ratova u bivšoj Jugoslaviji pristrasni.

Pročitajte još:

Zaharova je naglasila i da je tokom suđenja bilo ugroženo zdravlje optuženika i narušeno njegovo pravo na medicinsku pomoć, a njegovom pravnom timu nije saopštavana puna informacija o zdravstvenom stanju Mladića, prenosi Sputnjik.

Takođe, rekla je, odbačene su i molbe da se Mladiću omogući lečenje, bilo da je reč o Rusiji ili o Srbiji.

– Naše polazište je da Međunarodni rezidualni mehanizam u Hagu treba da što pre završi svoje aktivnosti kako bi se ova sramotna stranica u istoriji međunarodnog prava što pre okrenula – zaključila je Zaharova.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike