Dragici ne daju ni hleb da kupi: Nastavljaju se pritisci na prvu srpsku povratnicu u Đakovici

10.07.2021

10:51 >> 15:18

0

Autor: M. I.

Ja nikome ništa nažao nisam učinila, rekla je Gašićeva

Dragici ne daju ni hleb da kupi: Nastavljaju se pritisci na prvu srpsku povratnicu u Đakovici
Copyright Dragica Gašić, Printscreen / Youtube

Muke Dragice Gašić, prve Srpkinje koja je posle proterivanja sa ognjišta tokom sukoba na KiM rešila da se vrati u Đakovicu, ne prestaju, pa je šef obližnje pekare naredio radnicima da joj ne prodaju hleb!

Kada joj nije dozvoljeno da kupi veknu, sa njom je bila i ekipa radija Dojče vele koji su bili šokirani potezom albanskog trgovca, pa su joj poručili da će o tom potezu saznati čitava Nemačka.

pročitajte još:

Gašićeva je istakla da nikoga ne provocira, niti ikome smeta, u stanu je za koji poseduje sve papire Agencije za imovinu, pišu Novosti.

– Ja nikome ništa nažao nisam učinila i ne zanima me da li se neko slaže sa mojom odlukom da živim ovde. Ni ja se nisam slagala sa tim što sam morala svojevremeno da izbegnem, pa me niko nije pitao – ističe i dodaje da od kucanja na vratima i kamenica koje bacaju komšije Albanci na prozore često ne može da spava.

Oko nabavke nameštaja i bele tehnike, pomogao joj je, kako kaže, ministar Goran Rakić. Sada joj nedostaju brašno, kvasac i stočić. A, još nije platila ni kaznu od 400 evra zbog neposedovanja fiskalnog računa za blindirana vrata, koja je želela da ugradi na stan, ali joj lokalna vlast nije dozvolila.

Dragica Gašić
24sedam/Katarina Mihajlović

Na pitanje da li se plaši i razmišlja li da odustane, odgovorila je:

– Koliko sam luda, prosto se više i ne bojim.

Napadaju i njene prijatelje

Pre tri dana, lokalni Albanci oštetili su gume na automobilu njenog prijatelja Vuksana Gojkovića, koji joj povremeno doprema hranu i druge potrepštine.

– Bio sam kod Dragice u stanu, a auto sam parkirao ispred zgrade. Kada sam izašao, shvatio sam da su gume ispumpane a prednja tablica izvučena i preklopljena, ostavljena na brisače – pojašnjava Vuksan i dodaje da ga ovaj incident neće obeshrabriti da nastavi da pomaže Dragici.

Pored peticija da joj se zabrani dolazak kući, napada na nju i sve koji joj pomažu, pojavile su se informacije da su se među nevladinim organizacijama koje se zalažu za njeno iseljenje nalaze Ženska sigurna kuća Đakovica i Lokalno omladinsko akciono veće, koje finansijski podržava Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), čiji je jedan od glavnih zadataka da pomognu oko povratka raseljenih.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike