Dobri odnosi Srbije i Severne Makedonije od najveće važnosti za ceo region: Vučić se sastao sa Osmanijem

18.02.2021

13:02

0

Predsednik Vučić je naveo konkretne projekte koji bi doprineli boljem povezivanju i ekonomskoj saradnji dveju zemalja

Dobri odnosi Srbije i Severne Makedonije od najveće važnosti za ceo region: Vučić se sastao sa Osmanijem
Copyright TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova Republike Severne Makedonije Bujarom Osmanijem, sa kojim je razgovarao o jačanju dobrosusedskih odnosa dveju zemalja, i to kroz, između ostalog, rešavanje svih pitanja dijalogom, unapređenje ekonomske saradnje i međusobnu podršku na evropskom putu.

Predsednik Vučić je naveo konkretne projekte koji bi doprineli boljem povezivanju i ekonomskoj saradnji dveju zemalja, poput modernizacije železničke pruge do Skoplja i jačanja infrastrukture na graničnim prelazima.

Predsednik Vučić je rekao da su dobri odnosi Srbije i Severne Makedonije od najveće važnosti za ceo region. On je istakao “mini Šengen” kao primer uspešne saradnje, na dobrobit građana i u korist ekonomskog razvoja zemalja, aktivno uključenih u tu inicijativu. Predsednik Vučić je izdvojio značaj Memoranduma koji su potpisale Srbija, Severna Makedonija i Albanija, a koji omogućava međusobnu pomoć i saradnju njihovih zdravstvenih sistema za lečenje obolelih od KOVID-19.

Ministar Osmani je zahvalio za donaciju vakcina, koje je predsednik Vučić u nedelju uručio premijeru Zaevu, a koje su omogućile da počne vakcinacija severnomakedonskih građana i, kako je rekao, probudile novu nadu.

Predsednik Vučić je takođe rekao da Srbija podržava evropske integracije Severne Makedonije.

Dvojica sagovornika su razgovarali i o unapređenju položaja Srba u Severnoj Makedonije, odnosno Makedonaca u Srbiji.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike