Đurić o napadima na crkve na KiM: Ovo se mora zaustaviti, nema izgovora

11.06.2021

15:04 >> 15:30

0

Autor: A.S.

Jutros je na crkvi u Prištini osvanuo još jedan uvredljiv grafit

Đurić o napadima na crkve na KiM: Ovo se mora zaustaviti, nema izgovora
Copyright Printscreen/Youtube, Kosovo Online

Ambasador Srbije u SAD Marko Ðurić poručio je danas da napadi na srpske crkve na Kosovu i Metohiji moraju odmah da prestanu.

– U sredu je srpska pravoslvna crkva u Prištini bila sveže obojena, u ”glavnom gradu” Kosova, gde je ostalo samo oko 90 Srba, uglavnom starijih, u odnosu na populaciju od 45.000 pre rata. Sledećeg dana je kosovska policija sedela mirno, a vlada Kosova je dala logističku podršku albanskim ekstremistima koji su vandalizovani crkvu, još jednom pod izgovorom da je ”održana provokativna liturgija na tom mestu” – napisao je Ðurić na Tviteru.

Ðurić je dodao da ovi napadi na hrišcanske svetinje na Kosovu i Metohiji moraju da se zaustave.

– Vlada je dodala da je nedovršena crkva pre rata bila ”hram šovinizma i mržnje”. Ove godine se dogodilo 40 napada na crkve i hramove na KiM. Ovo se mora zaustaviti, nema izgovora – dodao je Ðurić.

Pročitajte još:

Engleski diplomata i pisac Jan Bankroft, koordinator Euleksa za sever Kosova i Metohije, objavio je da je posle liturgije u nedovršenoj crkvi Hrista Spasa u Prištini osvanuo grafit na engleskom jeziku: “Isus mrzi Srbe”.

Bankroft je naveo da je grafit ispisan nedavno na crkvi u kojoj je u čertvrtak, prvi put posle 23 godine, služena liturgija.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike