Dačić posle sastanka predsednika i opozicije: "Visok stepen jedinstva o nacionalnim pitanjima"

21.06.2021

17:34

0

Autor: M. I.

Svi su istakli potrebu da uložimo političke napore i da odbranimo i zaštitimo nacionalne i državne interese, naveo je Dačić

Dačić posle sastanka predsednika i opozicije: "Visok stepen jedinstva o nacionalnim pitanjima"
Copyright Ivica Dačić, Tanjug/Jadranka Ilić

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić predstavnicima vanparlamentarne opozicije predstavio izveštaj o dijalogu sa Prištinom, sve dileme i probleme aktuelnog toka dijaloga i sve pritiske sa kojima se Srbija suočava.

pročitajte još:

Dačić je novinarima u Skupštini Srbije rekao da je ovo bio jedinstven i možda prvi sastanak te vrste u poslednjih više godina imajući u vidu da su Vučić i predstavnici stranaka još na prvom sastanku govorili o potrebi da o državnim pitanjima komuniciraju i vlast i opozicija.

On je dodao da su učesnici pozdravili takvu vrstu političkog delovanja.

– Svi su istakli potrebu da uložimo političke napore i da odbranimo i zaštitimo nacionalne i državne interese – naveo je Dačić.

Kaže da su i on i Vučić iskazali zadovoljstvo atmosferom i stavovima stranaka koje su učestvovale, navodeći da je tu bilo prisutno sedam stranaka opozicije.

– Sastanak je pokazao visok stepen državnog jedinstva oko najvažnijeg pitanja, a to je pitanje KiM – rekao je Dačić.

Najavio je ya sutra sednicu Skupštine Srbije na kojoj će se obratiti Vučić, te dodao da će se nakon rasprave poslanici izjasniti o izveštaju Kancelarije za KiM i toku dijaloga.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike