Dačić: Međustranački dijalog počinje u martu

25.02.2021

07:42 >> 12:48

0

Predsednik Skupštine Srbije je naveo da će sastanci sa strankama uslediti tek nakon tog početnog razgovora i mogu se očekivati u drugoj polovini marta

Dačić: Međustranački dijalog počinje u martu
Copyright Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić najavio je da će se 1. marta održati video konferenija na kojoj će pored njega učestvovati predsednik Spoljnopolitičkog komiteta EP Dejvid Mekalister i četvoro evropskih posrednika.

To se smatra početkom aktivnosti na međustranačkom dijalogu, rekao je Dačić za RTS upitan da prokomentariše najavu izvestioca EP za Srbiju Vladimira Bilčika da će će 1. marta početi međupartijski dijalog, uz posredstvo evropskih parlamentaraca.

Dačić je naveo da će sastanci sa strankama uslediti tek nakon tog početnog razgovora i mogu se očekivati u drugoj polovini marta.

Dejvid Makalister je nedavno naveo da će tim EP koji posreduje u ovom dijalogu biti predvođen izvestiocem za Srbiju, Vladimirom Bilčikom i predsedavajućom delegacije za odnose sa Srbijom Tanjom Fajon.

-U zadacima će ih podržati bivši evropski poslanici Eduard Kukan i Knut Flekenštajn. Oni su već uspešno sarađivali tokom uspostavljanja Međustranačkog dijaloga i njegove prve faze – rekao je Makalister.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike