24sedam otkriva: Da li je Nebojša Stefanović i dalje vlasnik "Temperamenta"?

23.07.2021

15:00 >> 15:03

0

Autor: 24sedam

Ovaj lokal je samo jedna u nizu veza Nebojše Stefanovića i Veljka Belivuka

24sedam otkriva: Da li je Nebojša Stefanović i dalje vlasnik "Temperamenta"?
temperament - Copyright 24sedam/Goran Sivački/Tanjug/Sava Radovanović

Pre određenog vremena u javnosti se pojavila informacija da je vlasnik restorana “Temperament” u Beton hali u Beogradu nekadašnji ministar policije Nebojša Stefanović. Pored njega, u vezu sa ovim ugostiteljskim objektom dovođen je i Aleksandar Kajmaković, poznatiji kao Aca Bosanac, koji je saslušavan u policiji zbog veza sa Veljkom Belivukom i njegovim klanom.

Ovaj lokal je samo jedna u nizu veza Nebojše Stefanovića i Veljka Belivuka. Podsetimo, dokaz bliskih odnosa nekadašnjeg prvog čoveka policije sa Veljom Nevoljom jeste šokantna prepiska Belivuka i njegove devojke preko tajne aplikacije “Skaj” koja je danas isplivala u javnost.

Pročitajte još:

Inače, u maju je u Beton hali došlo do sukoba navijača i tom prilikom demolirana su dva lokala, a jedan od njih je bio upravo “Temperament”. Posle incidenta uhapšeno je više od 100 huligana. Da tuča i lokacija na kojoj se ona dogodila nisu slučajnost govore izjave Kajmakovića, koji je pripadnicima Uprave kriminalističke policije do detalja ispričao sve o svojim vezama sa klanom Veljka Belivuka.

Nažalost, pitanje je da li prosečan mladić ili devojka, kada krenu u izlazak, znaju da će plaćajući račun u “Temperamentu” napuniti džepove bivšem ministru policije, a sadašnjem ministru vojnom.

Ako ih se to i ne tiče previše, ono što svakako treba da ih brine jeste mogućnost da ih upravo u ovom restoranu napadne navijačka grupa čije je članove klan Velje Nevolje (sada već možemo reći – klan Nebojše Stefanovića) zverski ubijao.

Printscreen/ Aleksandar Kajmaković instagram

Aca Bosanac: Sve sam rekao policiji

Aleksandar Kajmaković je u izjavi za 24sedam negirao da je Nebojša Stefanović vlasnik restorana “Temperament”.

Na pitanje da li je današnji ministar odbrane ranije bio vlasnik, on je odgovorio:

– Sve sam rekao policiji i ne bih više o toj temi govorio za medije.
Ostaje nam samo da se nadamo da, posle hapšenja Belivuka, Stefanović nema više moć na ulici da reketira, te da je reketiranje ugostitelja od strane jednog člana Vlade u Srbiji prošlost.

Aca Bosanac bio “na vezi” sa Belivukom

Podsetimo, Kajmaković je poznati beogradski ugostitelj koji je u žižu javnosti dospeo kada je, prilikom hapšenja Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja, saslušan u policiji u svojstvu građanina.

Nebojša Stefanović/Printscreen

Tada je objavljeno, a Kajmaković je potvrdio u razgovoru sa medijima, da su njegove lokale obezbeđivali članovi grupe upravo uhapšenog Velje Nevolje.
Navodno je Kajmaković Upravi kriminalističke policije ispričao tada sve što zna o kriminalnim aktivnostima Belivuka, koji je uhapšen pod sumnjom da je organizovao brojna ubistva, trgovinu drogom, reketiranja, ali i druga krivična dela u okviru kriminalnog klana čiji je bio predvodnik.

Reket

Dobro obavešten izvor kaže da je Kajmaković posle hapšenja pripadnicima UKP rekao da je suvlasnik, direktor i menadžer nekoliko ugostiteljskih lokala u Beogradu: “Tri šešira” i “Zlatnog bokala” u Skadarliji, “Kasine” na Terazijama, “Temperamenta” i “Lafajeta” u Beton hali, te “Butika 1, 2 i 3” na različitim atraktivnim lokacijama.

Posao se komplikuje otprilike 2016. godine, kada je, navodno, Kokeza s njim više puta kontaktirao i ubeđivao ga da obezbeđenje “Kasine” preuzmu navijači FK Partizan.

– Rekao mi je da imaju najbolje obezbeđenje, da mogu da spreče da dolaze kriminalci i da neće biti problema ni sa navijačima – rekao je Kajmaković.
Potvrđeno je da je u tim poslovima sa beogradskim biznismenom Predragom Rankovićem Peconijem, koga on naziva “prijateljem i kumom”.

Kajmaković je naveo i da je u spornim lokalima mahom sam angažovao obezbeđenje i da su posao vodili uglavnom izvesni Miro i Mane, braća iz Bijelog Polja.

Aleksandar Kajmaković, Dijana Hrkalović, Nebojša Stefanović / ilustracija 24sedam.rs

Upoznavanje sa Dijanom Hrkalović

Kajmaković kaže da je ljubazno odbio ponudu, ali da su u narednom periodu navijači FK Rad u njegovim lokalima počeli da prave probleme – maltretirali su zaposlene, nisu plaćali račune i slično. Dogodile su se i dve policijske racije u “Kasini” krajem 2017. i početkom 2018, čije posledice Kajmaković opisuje kao ratno stanje: “Sve je bilo polomljeno”. Kajmaković tvrdi da je zbog toga pokušao da preko Kokeze stupi u kontakt sa ljudima iz policije kako bi saznao šta se događa.

pročitajte još:

Naposletku je, kako navodi, upoznao Dijanu Hrkalović, tadašnju državnu sekretarku u MUP i načelnicu u UKP.

– Pitao sam je za racije, a ona me je pitala da li sam saradnik Alena Kožara iz Crne Gore (jednog od vođa “škaljarskog klana” koji će biti ubijen 2020. u Grčkoj, prim. nov.), jer je on državni neprijatelj. Ja sam rekao da nisam i da ga ne poznajem. Kazala je da mi veruje – naveo je Kajmakovića.
Kajmaković tvrdi da se u narednom periodu “prijateljski viđao” sa Dijanom Hrkalović u “Butiku 3” i da više nije imao policijske racije u svojim lokalima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike