Ove namirnice za sendviče su lagane, ne goje, a zasitiće vas: Po savetu nutricioniste

12.06.2024 | 06:42

Autor: K. B.

Sendvič je često omiljeni obrok ili međuobrok za mnoge, a postoji širok spektar zdravih namirnica koje možete odabrati za njegovo pripremanje

Copyright Profimedia

Najdžel Denbaj, dijetetičar, preporučuje određene namirnice za sendviče kako bi se osigurala uravnotežena ishrana, ističući da će sendvič i dalje biti ukusan.

Jaja se izdvajaju kao najzdraviji izbor zbog svog bogatstva esencijalnim aminokiselinama i drugim važnim nutrijentima poput gvožđa i vitamina.

Sir se preporučuje kao izvor kalcijuma za zdrave kosti i zube, ali je važno izabrati vrstu sira sa manje soli i zasićenih masti.

Profimedia
 

Pileće belo meso se preporučuje kao izvor proteina, dok je junetina bogata gvožđem za održavanje dobrog zdravlja.

Riba, poput lososa, bogata je proteinima i omega-3 masnim kiselinama, čineći je dobrom opcijom za sendviče.

Takođe je važno dodati povrće u sendvič, ali ako se koristi samo povrće, preporučuje se dodavanje namaza sa proteinima poput humusa kako bi se održao osećaj sitosti.

Namirnice poput šunke, slanine i kobasica, koje su visoke u soli i mastima, treba izbegavati ili konzumirati umereno.

BONUS VIDEO:

 

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam