Kako da povratite belinu noktiju? Potrebne su vam samo tri stvari i malo upornosti

27.11.2022 | 15:16

Autor: Z.A.S.

Naravno, ovo se odnosi na nokte koji su belinu izgubili usled korišćenja tamnih lakova za nokte

Copyright Unsplash

Kada predugo koristite tamne lakove za nokte, belina noktiju može da se promeni. Naravno, ovo nije jedini uzrok, jer na belinu noktiju mogu da utiču i razni kućni poslovi, odnosno dolaženje u dodir sa hemijskim supstancama.

Srećom, noktima je moguće vratiti beli i zdravi sjaj. Potrebno je samo da ispratimo savete stručnjaka.

Glavni kozmetički razlog zbog kojeg nokti postaju žuti je predugo zadržavanje tamnijeg laka na njima, usled čega oni lagano dolaze u stanje dehidratacije. Međutim, ako obično ne lakirate nokte ili bar ne često, a primetite da su postali žuti, to bi moglo da bude i zbog gljivica na noktima.

Postupak koji ćemo vam predstaviti u nastavku, odnosi se isključivo na nokte koji su svoju belinu izgubili usled korišćenja tamnijih lakova i sličnih situacija. Dakle, na situacije koje nemaju u pozadini medicinski problem. U slučaju da je ipak u pitanju nešto što zahteva lečenje, obavezno se obratite lekaru.

Ono što možete da uradite u kućnoj radinosti, a što će vam obezbijediti bele i lepe nokte jeste da im obezbedite negu koju zaslužuju. Piling za nokte i hidratacija su sve što je potrebno kako bi vaši nokti opet izgledali fantastično.

Šta vam je potrebno?

  • pasta za izbeljivanje zuba
  • četkica za čišćenje noktiju (može i četkica za zube)
  • ulje za nokte po izboru (maslinovo, ako nemate ni jedno drugo pri ruci)
Profimedia
 

Postupak:

Na svaki nokat istisnite pastu veličine zrna graška i utrljajte prstom po celom noktu, a zatim ostavite da deluje nekoliko minuta. Nakon toga, uzmite četkicu u ruke i uradite nežan piling svakog nokta. Aktivni sastojci paste za izbeljivanje zuba deluju na površinu vašeg nokta baš kao i na vaše zube. Po završetku isperite i nanesite ulje za rehidrataciju nokatne površine. Kako biste sprečili nokte da ponovo požute pobrinite se da pre tamnih lakova nanesete osnovni providni sloj laka.

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam