Recept dana: Paprike u pavlaci, bez njih zimnica nije potpuna
01.09.2021 | 06:08 >> 06:15
Pored pripreme džemova, pekmeza, ajvara, turšije, ovaj jednostavan recept nikako nemojte da propustite
Krajem leta svaka kuhinja zamiriše na zimnicu. Prepliću se mirisi voća od kuvanja džemova s mirisima pečenih paprika koje pripremamo za ajvar.
Police prepune šarenih teglica bude najtoplije sećanje na detinjstvo, a domaća zimnica predstavlja način da tokom najhladnijih meseci jedemo domaće, tradicionalno spremljene delikatese, po porodičnim receptima.
Ovo je recept za paprike u pavlaci, jedno od omiljenih jela. Pročitajte još i kako možete da napravite najukusniji džem od šljiva.
Sastojci:
- 1 kg paprike somborke
- 1,5 kg kisele pavlake
- nekoliko kašika soli
Priprema:
Paprike operite, očistite od semenki i osušite. U svaku papriku sipajte po pola kašičice soli i ostavite sat vremena. Nakon tog vremena ih okrenite da izađe tečnost koju je paprika pustila.
U pavlaku dodajte 2-3 kašike soli i promešajte. Na dno posude u koju ćete slagati paprike prvo stavite 2 prsta pavlake, a zatim ređajte paprike punjene pavlakom.
Posle svakog reda paprike ide red pavlake, a poslednji sloj treba da bude 2 prsta pavlake. Papriku dobro zatvoriti i držati u frižideru nedelju dana.
Paprike u pavlaci su savršene kao prilog ili salata
Bon appetit!
Pročitajte još