Recept dana: Čizkejk s limunom, voćna, sveža i moćna poslastica koja se ne peče
05.02.2021 | 07:08 >> 15:15
Sprema se bukvalno za deset minuta
Nikad osta poslastca sa sirom, zato je na red opet došao čizkejk, ovoga puta sa limunom, da vas osveži i razneži u ovo čudno vreme. Sada imam recept za koji ne uključujete rernu, a spisak potrebnih sastojaka je zaista kratak, većinu njih imate već u frižideru, osim verovatno maskarponea, koji nije jeftin, a sa kojim svaki kolač postaje poslastičarska zvezda.
Ovaj mali čizkejk dovoljan je za šest ili osam porcija, pa je poslastica odlična da se porodica zasladi nakon subotnjeg ručka. Ukoliko vas je u kući više, uzmite veći kalup i prilagodite količinu sastojaka.
Sastojci:
- 120 g nekog keksa tipa ptibera ili plazme
- 50 g maslaca
- 30 g smeđeg šećera
- 350 g maskarponea ili kremastog sira
- 70 g šećera u prahu
- 90 ml soka od limuna
- korica 1 limuna
Priprema
1. Kalup za tortu prečnika 18 ili 20 cm obložite papirom za pečenje.
2. Keks fino sameljite. Maslac rastopite u tiganju i odmah umešajte šećer i keks.
3. Utapkajte smesu u pripremljeni kalup i stavite je u frižider.
4. Unutite maskarpone ili sir sa šećerom u prahu, pa dodajte koricu i sok limuna. Smesu rasporedite po podlozi od keksa, poravnajte i po želji ukrasite.
5. Stavite u frižider na najmanje dva sata i potom secite.
Bon appetit!
možete da pripremite i