Recept dana: Francuski krompir zapečen u rerni, brza večera spremna za pola sata

05.05.2021 | 06:08 >> 13:47

Autor: Katarina Obradović

Još jedan način za pripremu omiljenog nam krompira

Copyright Profimedia

Volimo krompir na sto načina, a sigurni smo da do sada niste isprobali francuski krompir. Sprema se jednostavno i brzo, pa može postati omiljena večera za vas i vaše ukućane.

Potrebno vam je svega nekoliko sastojaka za ovo slasno jelo, a većinu već imate kod kuće. Samo složite, ubacite u rernu i čekate da se primamljiv miris raširi iz kuhinje.

Sastojci:

  • 500-700 g krompira
  • 4 kuvana jaja
  • šunka
  • 1 kisela pavlaka
  • 1 jaje

Način pripreme:

Skuvajte krompir i čim se ohladi narežite ga na krugove. Tako iseckajte i kuvana jaja.

Nauljite pleh za pečenje, prekrijte ga kriškama krompira, pa dodajte sloj jaja, sloj šunke i na kraju još jedan sloj krompira.

Na kraju sve prelijte mešavinom kisele pavlake, jednog razmućenog jaja i malo soli.

Pecite na 200°C oko 35 minuta ili sve dok korica ne požuti.

Bon appetit!

pročitajte još

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam