Dodajte ovaj sastojak u pirinač i testeninu kako biste ih sprečili da se slepe tokom kuvanja

12.12.2023 | 14:12

Autor: K. B.

Ukoliko želite izbeći da vam se pirinač ili testenina slepe tokom kuvanja, postoji još jedan sjajan trik osim dodavanja ulja

Copyright Profimedia

Umesto da koristite maslinovo ili suncokretovo ulje, možete posegnuti za jednostavnim, jeftinim, a ukusnim rešenjem - sokom od limuna.

Svi koji su bar jednom kuvali špagete, makarone ili pirinač znaju koliko nezgodno može biti kada se ove namirnice slepe. Dodavanje ulja u vodu jeste uobičajeni trik, ali sok od limuna može pružiti isti efekat bez dodatnih masnoća.

Profimedia
 

Sve što treba da uradite je da dodate malo sveže isceđenog limunovog soka u vodu u kojoj se kuva testenina ili pirinač. Limunov sok ne samo da će sprečiti slepljivanje namirnica, već će im i dodati osvežavajući i poseban ukus. Ovo je sjajan način da obogatite aromu jela bez potrebe za dodatnim uljima.

Osim što će vaše jelo izgledati lepše, rastresitije i ukusnije, dodavanje limunovog soka pružiće dodatnu dimenziju vašem kulinarskom iskustvu. Tako da slepljivanje više neće biti briga, a vaše kuvanje će dobiti osvežavajući i ukusan dodatak. Isprobajte ovaj jednostavan trik i uživajte u još boljim obrocima!

BONUS VIDEO:

 

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam