Previše soli u kiselom kupusu? Ne brinite, jednostavno dodajte ovo povrće i neutrališite višak

21.11.2023 | 14:11

Autor: K. B.

Rešenje postoji, ne morate baciti čitavu kacu

Copyright Profimedia

Mnogi od nas su suočeni s ovim problemom kada prvi put ili drugi put pripremamo kiseli kupus za zimnicu, a onda shvatimo da je preslan, sprečavajući nas da pripremimo omiljena jela poput sarme ili podvarka.

Međutim, ne brinite, priroda nam je dala rešenje. Postoje određene vrste povrća koje mogu upiti višak soli, kao što su šargarepa i zeleni paradajz. Da biste popravili presoljen kiseli kupus, potrebno je oko 1,5-2 kg šargarepe i zelenog paradajza. Probušite ih viljuškom i dodajte u kupus, i oni će apsorbovati višak soli.

Profimedia
 

Ako je kupus i dalje preslan, možete svaku glavicu kratko potopiti u ključalu vodu. Ova jednostavna metoda pomoći će vam da sačuvate vašu zimnicu i uživate u ukusnom kiselom kupusu bez brige o višku soli.

BONUS VIDEO:

 

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam