Recept dana: Tradicionalni pilav sa posebnim sastojkom - baš kakav su naše bake pravile
13.10.2023 | 07:54
Ovaj tradicionalni pilav donosi ukuse prošlih vremena direktno na vašu trpezu
Spremite seljački pilav baš onakav kakav su naše bake spremale, koristeći ovaj autentični recept. Tajna se krije u jednostavnoj pripremi, koju ćete voleti, i ukusnom sastojku koji donosi punoću ukusu.
Sastojci:
- 600 g praziluka
- 3 šargarepe
- Pakovanje šampinjona
- 600 g piletine (batak i karabatak)
- 150 g pirinča
- 500 ml mleka
- Ulje
- So, biber, suvi začin, začinska crvena paprika
Priprema:
1. Isecite praziluk na kružiće, a šargarepu na kockice, pa ih dobro izdinstajte u tiganju dok ne postanu mekani.
2. Dodajte iseckane šampinjone i pržite ih zajedno s povrćem dok ne omekšaju i puste svoj ukus.
3. Dodajte pirinač i začine po ukusu, a zatim promešajte i kratko prodinstajte kako bi pirinač upio arome.
4. Sipajte malo mleka u smesu i pažljivo promešajte.
5. Prebacite smesu u tepsiju.
6. Poređajte komade piletine preko povrća i pirinča.
7. Prelijte preostalim mlekom.
8. Stavite tepsiju u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni Celzijusa.
9. Pecite oko 30 minuta, ili dok se pilav lepo zapeče i piletina skuva.
BONUS VIDEO: