Recept dana: Punjena paprika iz rerne, baš onako kako su je naše bake spremale za nedeljni ručak
17.06.2023 | 07:51
Mnogima je ovako pripremljena paprika asocijacija na detinjstvo
Iako su punjene paprike jelo koje mnoge domaćice često spremaju, mi imamo recept koji će vas sigurno oduševiti.
Ove punjene paprike ne krčkaju se u šerpi, već se peku u rerni. I sigurni smo da će vam se dopasti.
Vreme pripreme:
- 90 minuta
Sastojci:
- 12 paprika babura
- 300 g mlevenog mesa
- 1 veća glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 3 čena belog luka
- aleva paprika
- biber
- suvi začin
- 50 g pirinča
- 1 jaje
- 1 paradajz za zatvaranje ili krompir
- 200 ml mlevenog paradajza
- 200 ml vode
- 1 kašičica brašna
- ulje
Priprema:
Najpre na ulju propržiti sitno seckan luk i šargarepu, dodati beli luk, alevu papriku i začine, kao i dobro opran pirinač.
Skloniti sa vatre, pa ubaciti mleveno meso i jaje, pa se dobro izmešati.
Očišćene i oprane paprike puniti i zatvarati paradajzom. Ređati ih u podmazan pleh. Izmešati paradajz i vodu, dodati brašno, dobro izmutiti i preliti paprike.
Onda ih preliti uljem i prekriti folijom ili poklopcem od posude za pečenje, ako je imate.
Pred kraj pečenja (oko 50 minuta), otkriti ih i zapeći. Paprike ukupno krčkati oko sat vremena.
Bon appetit!
BONUS VIDEO: