Recept dana: Grčka proja će vas očarati zbog dva sastojka koja joj daju poseban ukus

30.04.2023 | 07:58

Autor: Z. A.

I Grci imaju svoju verziju proje

Copyright Instagram: razigrana_kecelja

Ukoliko tražite dobar a drugačiji recept za proju, grčka verzija ovog kukuruznog hleba je mekana i izdašna, a spolja hrskava.

Tajna je u povrću koje se dodaje u testo da bi bilo sočno i meko, a začini i feta daju joj karakterističan grčki šmek.

A ne propustite ni recept za našu domaću, srpsku proju.

Vreme pripreme:

  • 45 minuta

Sastojci:

  • 1 šolja kukuruznog brašna
  • 1 šolja pšeničnog brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 2 jaja
  • 1 šolja jogurta
  • 120 g maslaca
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 mala tikvica
  • 200 g fete
  • majčina dušica

Priprema

1. Zagrejte rernu na 200 stepeni Celzijusa. Sve suve sastojke umutite u jednoj činiji, a ulje, jogurt i otopljeni maslac u drugoj.

2. Pomešajte obe smese i dodajte izrendanu tikvicu i usitnjenu fetu. Dobro izmešajte, sipajte smesu u podmazani pleh, poravnajte i pospite majčinom dušicom.

3. Pecite najmanje 35 minuta, ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe suva. Ohladite do sobne temperature i isecite na trouglove, tako je Grci serviraju.

Bon appetit!

Bonus video:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam