Riba nakon pečenja u rerni često bude suva, a za to su odgovorne tri greške koje domaćice prave: Ovo je najbolji način da ih izbegnete
04.04.2023 | 14:58
Ne zaboravite na treći korak, zbog njega će riba biti mnogo sočnija
Doktori kažu da bi ribu trebalo da jedemo dva puta nedeljno. Prepuna je omega-3 masnih kiselina i izuzetno je zdrava, pa bi valjalo da je uvrstimo na redovan meni.
Naravno, tokom posta se sigurno češće nalazi na mnogim trpezama, a iako je kupovna riba sjajna, svi znamo da je mnogo bolja kada je sami pripremimo.
Ipak, mnoge domaćice, a pogotovo one koje nemaju toliko iskustva u kuhinji, često imaju problem sa pripremom ribe, jer se dešava da ona, nakon pečenja u rerni, bude suva.
Postoje tri razloga zbog kojih se ovo dešava, a ovako ćete ih najbolje izbeći.
Temperatura
Ribu uvek pecite u zagrejanoj rerni, jer, ukoliko se i riba i rerna budu grejale u isto vreme, svi sokovi će biti u plehu i moraćete duže da je pečete.
Vreme pečenja
Ne preterujte sa pečenjem ribe. Za njenu pripremu je dovoljno 20-30 minuta pečenja i to na količinu od 1-2 kg. A kako ćete znati da je gotova? Proverite da li se meso lako razdvaja od kosti, ukoliko je tako - možete da je poslužite.
Punjenje
Ribu bi trebalo da napunite crnim lukom, svežim biljem, puterom, povrćem i limunom. Ove namirnice će poboljšati njen ukus, ali će zbog njih biti i sočnija.
BONUS VIDEO: