Recept dana: Najkremastija i najukusnija torta sa piškotama, filom od bele čokolade i omiljenim kremom opčiniće sve koji je budu probali
11.09.2022 | 06:32
Možda bi bilo dobro da odmah napravite duplu meru, jer za sutradan neće ostati ništa
Današnji predlog za desert je preukusna torta sa piškotama čiji recept sledi u nastavku, a kada je pripremite, shvatićete da bez problema može da parira otmenim tortama iz poslastičarnice, što svojim izgledom, što ukusom.
Neodoljivo kremasti filovi od bele čokolade i nutele čine ovu tortu neverovatno ukusnom.
Probajte i uverite se zašto je ovo jedna od najboljih torti sa piškotama.
Za nedeljni ručak obavezno pripremite fantastičnu piletinu sa brokolijem koju oboćavaju i oni koji nisu ljubitelji ovog izuzetno zdravog povrća.
Vreme pripreme:
- 60 minuta
Sastojci:
- 300 g piškota
- 300 ml mleka
- 30 g kakao praha
Fil:
- 2 jajeta
- 190 g šećera
- 140 g brašna
- 500 ml mleka + 1 litar mleka
- 200 g putera
- 100 g bele čokolade
- 100 g nutele
Dekoracija:
- 200 ml slatke pavlake
Priprema:
U pravougaoni kalup ređajte piškote po dnu i po ivicama, a prethodno ih umočite u mleko sa kakom koje ste zagrejali.
Jaja umutite sa šećerom, mlekom i aromom vanile. Dodajte brašno pa izmešajte žicom. Smesu dodajte u litar zagrejanog mleka i mešajte dok se ne zgusne. Umešajte pred kraj puter.
Podelite fil na 2 dela. U jedan dodajte belu čokoladu, a u drugi nutelu.
Preko piškota sipajte nutela fil, pa ohladite 20 minuta u frižideru. Preko sipajte beli fil, pa prekrijte piškotama. Ostavite u frižideru oko sat vremena. Umutite slatku pavlaku pa prekrijte celu tortu.
Bon appetit!
Bonus video: