Recept dana: Lažne ruske kape, kremaste i lagane, a umesto kokosa stavite kikiriki

20.08.2022 | 06:14

Autor: D. R.

Bez jaja i bez pečenja

Copyright Printscreen/YouTube, Simple Food

Stari, tradicionalni kolač bez koga su slave u Srbiji nezamislive, a neretko se priprema i kao poslastica za vikend.

Recept za lažne ruske kape je malo izmenjen, ne bi li domaćicama olakšao pripremu, a ništa manje nije ukusan.

Ovo je samo laganija verzija omiljenog kolača gde ćete umesto kokosa da koristite kikiriki, a jaja i kakao možete da izbacite.

Mekan, kremast i slasan desert će vas oduševiti na prvi zalogaj, a napravićete ga zaista brzo i jednostavno. 

Sastojci:

  • 4 šolje mleka
  • 170 g šećera
  • 2 kašičice vanilin šećera 
  • 120 g brašna
  • 2 kašike skroba
  • 1 kašika putera 
  • 150 g kikirikija 
  • istopljena čokolada 
  • kokos

Priprema:

U mleko dodajte šećer, vanilin šećer, brašno i skrob. Sjedinite sastojke, pa kuvajte uz konstantno mešanje, na niskoj temepraturi, dok se ne zgusne. Pazite da se ne naprave grudvice. Sklonite sa šporeta, pa dodajte puter i lepo sjedinite.

Sipajte u čaše, malo ih protresite da se smesa lepo rasporedi, a zatim ih pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na dva sata. Izvadite iz čaše i presecite na pola. Uvaljajte ivice u seckani kikiriki, a na vrh sipajte istopljenu čokoladu i pospite kokosom.

Stavite u frižider da se čokolada stegne. 

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

var player = new Clappr.Player({source: "https://media-24sedam.ott.solutions/media-24sedam/video_content/64c3d6126c143cbbdfa2636a/2021/10/01/64c4e9aeb45738d81958cb9a/uhd/64c4e9aeb45738d81958cb9a.mp4/playlist.m3u8",parentId:"#VMS_64c4e9aeb45738d81958cb9a",poster:"https://video.24sedam.rs/storage/images/1589-689-thumb-thumb-thumb.png",playback: {preload: 'metadata',controls: false,playInline: true,recycleVideo: Clappr.Browser.isMobile,crossOrigin: 'anonymous',externalTracks: []}});

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam