Ako primetite da se ova lampica upalila, hitno se obratite stručnjaku kako biste sačuvali život

11.12.2023 | 18:16

Autor: K. B.

Vodite računa o svojoj bezbednosti tokom vožnje

Copyright Profimedia

Moderni automobili su evoluirali iz običnih prevoznih sredstava od tačke A do tačke B. Sada su opremljeni različitim elektronskim senzorima koji detektuju probleme i pravovremeno obaveštavaju vozača, značajno olakšavajući praćenje stanja vozila. Svako upozorenje na instrument tabli ima svoju specifičnu svrhu i ne bi trebalo da se zanemaruje. Ona su ključni indikatori koji pružaju važne informacije o zdravlju i bezbednosti vašeg automobila. Upoznavanje sa ovim svetlima omogućava vozačima da brzo reaguju, izbegavajući probleme ili skupe popravke u budućnosti.

Profimedia
 

Lampica za vazdušni jastuk obično prikazuje naduvan vazdušni jastuk ili osobu na sedištu sa aktiviranim vazdušnim jastukom. Kada ova lampica ostane upaljena, ukazuje na problem sa sistemom vazdušnih jastuka u automobilu. To može značiti da oni možda neće pravilno funkcionisati u slučaju nesreće ili se mogu nenamerno aktivirati.

Posetite profesionalnog mehaničara kako biste pregledali sistem vazdušnih jastuka i dijagnostikovali i rešili problem zbog sigurnosti.

BONUS VIDEO:

 

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam