Vuk Kostić kao Legija u seriji „Porodica“: U trenutku hapšenja Miloševića uradio je nešto neočekivano

31.03.2021

06:43 >> 13:19

0

Autor: Dejan Ćirić

Komandant ozloglašene JSO i šef zemunskog klana predstavljen je kao slabić i prevrtljivac

Vuk Kostić kao Legija u seriji „Porodica“: U trenutku hapšenja Miloševića uradio je nešto neočekivano
Copyright Profimedia/ATA Images

Lik Milorada Ulemeka Legije, komandanta ozloglašene JSO i šefa zemunskog klana, koga tumači Vuk Kostić, u drugoj epizodi serije „Porodica“, koja je emitovana sinoć, dobija mnogo više prostora i prikazan je njegov susret i razgovor sa Slobodanom Miloševićem u vili „Mir“.

Serija se bavi poslednjim zajedničkim danima Slobodana Miloševića i njegove porodice u vili u Užičkoj ulici, ali i gomilom najbizarnijih karaktera koji su cvetali u okruženju bračnog para Milošević-Marković. Jedan od njih je bio i Legija, organizator ili direktan izvršilac ubistava premijera Srbije Zorana Đinđića i nekadašnjeg predsednika Predstavništva Srbije Ivana Stambolića, kao i atentata na predsednika SPO Vuka Draškovića, piše „Blic“.

Promo / Porodica

Legiju smo sinoć, u drugoj epizodi, videli u više scena, a predstavljen je kao slabić i nesposobni prevrtljivac.

Siniša Vučinić, još jedan od bizarnih satelita Miloševića i Mire Marković, koji je u vreme događaja predstavljenih u „Porodici“ bio član JUL-a, jednom prilikom je otkrio kako je Legija u stvarnosti podneo hapšenje Slobodana Miloševića 1. aprila 2001. godine.

Pročitajte još

– Legija je bio tu, plakao je kao malo dete, tražio je da mu se sipa rakija – rekao je Vučinić svojevremeno za televiziju „Prva“.

Vučinić je tvrdo da je u svojoj glavi imao scenario da ispred vile „Mir“ skupi 100.000 ljudi i „onda niko ništa ne bi mogao“.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike