Virtuelni uspeh Novosadskog džez festivala

18.11.2020

08:17 >> 11:47

0

Autor: Dejan Ćirić

Više od 25.000 ljudi pratilo je onlajn koncerte 22. izdanja ove muzičke smotre, koja je prvi put u istoriji održana putem interneta, bez publike

Virtuelni uspeh Novosadskog džez festivala
Copyright Pixabay

Ljubitelji su tako mogli da gledaju svirke poznatih srpskih džez sastava – Big bend RTS, MING, Thrill Seeking Polymers, Drama Quartet, Kurina trio, Miloš Branisavljević Quartet, Ivan Švager i Ambire band, Viktor Tumbas i Sćime.

Prenos koncerata realizovan je putem platforme Jutjub i Fejsbuk stranice festivala, a svi programi, kao i muzička radionica Vasila Hadžimanova i Ivana Ilića dostupni su i dalje na Jutjub kanalu Kulturnog centra Novog Sada i Fejsbuk stranici Novosadskog džez festivala.

Prateći sadržaj bio je u vidu izložbe džez fotografije „Svetlopisi jednog muzičara: džez priče“, fotografa Miroslava Majstorovića u klubu “Tribina mladih” u Kulturnom centru Novog Sada koji je, u saradnji sa Fondacijom „Novi Sad 2021“, organizovao muzičke i kreativne radionice u svom prostoru, u klubu “Tribina mladih”, kao i u kulturnim stanicama “Svilara” i “Mlin”, za ograničen broj posetilaca.

foto: 24sedam/ Goran Sivački

Sledeće, 23. izdanje Novosadskog džez festivala biće održano u drugoj nedelji novembra 2021. godine, a glavni koncertni program zakazan je za period od 10. do 13. novembra, toliko unapred ide direkcija te manifestacije. Naredne godine uprava festivala donosi novinu za selektore koji će imati zadatak da, zajedno sa urednikom festivala, predlože umetničkom savetu koncept i program manifestacije.

Do tada, svi ljubitelji džeza moći će da uživaju u onlajn izdanjima koncerata sa ovogodišnjeg festivala.

PROČITAJTE JOŠ: Beogradski džez festival: Stari zvuk, nova realnost

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike