Sav taj džez u Beogradu tokom decembra

10.11.2020

08:14 >> 10:51

0

Autor: Dejan Ćirić

Beogradski džez festival, 36. po redu, ove godine će biti održan u skraćenom izdanju, od 9. do 13. decembra, odlučio je Organizacioni odbor festivala

Sav taj džez u Beogradu tokom decembra
Copyright Pixabay

Tokom pet dana biće održano devet koncerata džez muzičara iz Srbije, Austrije, Nemačke, Portugalije, Italije, Severne Makedonije i Hrvatske, a najveća zvezda ovogodišnjeg festivala biće izraelski džez muzičar Avišaj Koen, koji će zatvoriti festival 13. decembra koncertom u Kombank dvorani.

– Učinili smo sve i doneli odluku da se ovogodišnji Beogradski džez festival održi u smanjenom formatu, sa učesnicima koji mogu da doputuju u Beograd, kao i da poštujemo sve epidemiološke mere koje je propisala Vlada Republike Srbije kada je reč o održavanju koncerata – rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Ove godine je štampana i monografija Beogradskog džez festivala, u kojoj se nalaze podaci o svim festivalima koji su održani od 1971. godine.

– Monografija je svedočanstvo o veličini Beogradskog džez festivala, kao i tome koliko Beograd voli ovu muziku – poručio je Vesić, navodeći da će sledeće godine biti obeleženo pola veka od prvog festivala, kada će Beograd ugostiti neka od najvećih imena svetske džez scene.

PROČITAJTE JOŠ: 

Savršen spoj: Muzika Beogradske filharmonije u Galeriji Matice srpske

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike